четвер, 27 жовтня 2011 12:42

Нікотин отруює клітини мозку

Нікотин отруює клітини мозку

За статистикою, курці у 2 рази більше ризикують померти від серцево-судинних захворювань, ніж люди, які не курять.

30-річний лікар-психолог із громадського руху "Твереза Україна" Артем Ступаков каже, серед некурців рак легенів зустрічається у 12 випадках зі 100 тис. Серед тих, хто викурює 1-ну пачку цигарок на день, знаходять 112 випадків раку. Серед курців 2-х пачок на день — 284. Тютюновий дьоготь для експерименту вводять в легені або на шкіру тварин. В усіх випадках дьоготь викликає рак.

- Коли курець вдихає тютюновий дим, судини звужуються,по ним сповільнюється. В деяких випадках на певний час навіть припиняється. Це викликає та підсилює напади коронарної недостатності: з'являються періодичні болі в області серця. У людей із хворими судинами куріння викликає їх різкий спазм. Будь-яке лікування не принесе користі, якщо хворий продовжує курити.

Курці швидко старіють, бо тютюновий дим виснажує організм.

Лікар каже, що при викурюванні однієї пачки цигарок людина отримує смертельну дозу нікотину. Але пачка викурюється не відразу — організм виробляє невелику стійкість до отрути. Якщо під час куріння з'являються нудота, холодний піт, а інколи - втрата свідомості, це говорить про отруєння клітин головного мозку.

 

Зараз ви читаєте новину «Нікотин отруює клітини мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути