Клітковина є дуже корисною для організму людини. Вона міститься у фруктах і овочах, деяких видах пластівців, хлібі та пасті з цільного зерна, бобах, сочевиці, в горіхах і насінні, пише medvisor.
Існує два типи клітковини: розчинна і нерозчинна.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали дві спеції, завдяки яким швидко худнуть
Обоє корисні по-своєму. Розчинна, наприклад, як губка, поглинає воду і перетворюється в кишечнику на желе. Зменшує рівень поганого холестерину, рівень цукру в крові, є їжею для хороших бактерій. ⠀
Нерозчинна клітковина – це грубі волокна. Вона не вбирає воду і виводиться без змін. Стимулює скорочення кишечника.
Завдяки клітковині можна схуднути. Вона малокалорійна і повільно засвоюється, забезпечує надовго ситість. ВООЗ визначила норму клітковини для всіх в середньому 28 грамів на день.
Шпинат - один із найкорисніших видів зелені. Листя містять вітаміни групи A і C, B1, В2, B6, РР, Р, Е, D2, К і багато мінеральних речовин. Дослідження свідчать, що завдяки шпинату можна покращити стан м'язів. Адже нітрати, які є в листі, сприяють регуляції кальцію в організмі. Це добре для літніх людей, у яких кількість м'язової тканина з віком зменшується.
Коментарі