четвер, 29 вересня 2011 12:12

Як зробити вії густими й довгими

Як зробити вії густими й довгими

"П'ять років тому, перед випускним балом у школі, я вирішила підстригти собі вії, - пише на редакційну скриньку 22-річна Марія Гайдамака зі Львова. – Вони були дуже рідкими. Але погустішати і вирости до балу не встигли. Тому випусний вечір я провела біля телевізора у сльозах. З того часу вії виросли зовсім мало. Я так і не знаю, що треба робити, аби вони були пишними і до самих брів"

Лист коментує косметолог з Рівного 35-річна Зінаїда Васильченко.

"Це пробема не лише Марії. З проханням зробити вії пухнастими й довгими, до мене звертаються дуже часто. І не лише молоді дівчата. Одна старша жінка випадково обсмалила вії на одному оці біля свічки. Це було настільки трагічним для неї, що вона навіть на роботу не виходила. Добре, що зараз є простий метод – вії можна наростити. Коштує це близько 300 гривень. Залежить від матеріалу і скільки їх має бути. Плюс раз на місяць треба робити корекцію. Це обійдеться ще у 150-200 грн. Але можна й не робити корекції. А ходити з тими, що є, поки вони не відваляться".

Дешевше відростити вії природним способом. Косметолог радить робити зміцнювальні маски.

"Використовуйте касторову олію. Вона корисна загалом для волосся. Нанести її можна старою щіточкою для розчісування вій або звичайною ватною паличкою. Головне, щоб олія не потрапила в очі – може бути подразнення. Зранку та ввечері змащуйте щіточку олією і розчісуйте вії. Підійде також олія реп'яхова або лляна. Прочісувати треба знизу-вгору".

Зміцнить вії також масляний розчин вітаміну Е.

В аптеках і косметичних магазинах можна знайти спеціальну "відновлюючу" туш. Це безбарвна олія, яку запаковують, як звичайну туш. До її складу входить вітамінний комплекс, захисні засоби від ультрафіолету, протеїни, керотин. Наносити туш краще на ніч.

"Ефективними є компреси з ромашки, волошки, календули. Трав'яні настої підживлюють також ніжну шкіру навколо очей. Вмочіть у настій ватний диск і покладіть на повіки на 10-15 хвилин. Врезультаті очі стануть яснішими, а вії – довшими".

Якщо вії треба збільшити терміново, у косметичних салонах роблять їх хімічне фарбування і завивку.

"Цими процедурами не можна зловживати. Робити їх раджу не частіше, як раз на 3-4 місяці. Від хімічного втручання волосинки часто ламаються"

Зараз ви читаєте новину «Як зробити вії густими й довгими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути