Ексклюзиви
понеділок, 12 грудня 2011 16:21

Через взуття на пласкій підошві болять ноги і спина

Через взуття на пласкій підошві болять ноги і спина

Лікар Майк О'Нейл каже, кількість його пацієнток за 3 роки значно збільшилася. Більшість із них перейшли на взуття із пласкою підошвою. Лікар пояснює, пласка підошва змушує ступні рухатися в середину взуття. Від цього розтягуються зв'язки і сухожилля, з часом викликає біль і вражає пальці ніг. За висновком лікаря, найоптимальніший розмір каблука — 2,5 см. Мода на взуття із занадто низькою підошвою призводить до проблем із хребтом, артриту, болів у ногах.

Столичний лікар-ортопед 49-річний Михайло Мовчан каже, взуття на високих підборах також може зашкодити організмові. Носіння високих підборів — завжди важка праця для жінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маша Фокіна відмовилася від підборів

"Підбори вище 2 сантиметрів дійсно шкідливі, бо навантажують литкові м'язи. А ті в свою чергу знижують еластичність судин. Тканини не отримують достатньо крові, жінка швидше втомлюється. А якщо високі підбори хоче носити дівчина-школярка, варто "підвищувати" взуття поступово. Починати краще зі взуття, де каблук не вище 2 сантиметрів".

Якщо жінка все ж не може відмовитись від високих підборів, треба постійно слідкувати за станом ніг. Особливо важливо слідкувати за ногами жінці, старшій за 45 років. Адже в період менопаузи погіршується кровообіг у м'язах, погіршується стан судин. Шкіра, замша — найкращі матеріали для ніг. Синтетичне взуття можна носити не більше 2 годин на день, а від гумового взуття варто відмовитися зовсім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ольга Фреймут радить жінкам завжди носити підбори

"Крім високого та низького каблука, взуття може мати інші незручності. Наприклад, вузький мис взуття порушує кровообіг у стопі. Через брак крові м'язи слабшають і швидше втомлюються. Плоскостопість — також причина занадто вузького мису у взуття".

Зараз ви читаєте новину «Через взуття на пласкій підошві болять ноги і спина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути