3-4 березня у київському Центрі сучасного мистецтва пройде фестиваль здорової їжі.
Прихильники нестандартних дієт розповіли журналу "Країна" про особливості свого харчування. Катерина Бахар з Мінська — сироїдка. Не вживає їжі, обробленої за температури вище як 40°С.
"Тіло взагалі не мию, тільки споліскую водою. Велика перевага сироїдіння – стаєш чиста. Я й так пітніла мало, зараз ще менше. Запаху поту зовсім немає. Три роки не вживаю ні термооброблену їжу, ні тваринного походження, окрім меду. Прагну до фрукторіанства – харчуватимусь тільки тим, що виростає з квітів", - зазначила Катерина Бахар.
За її словами, найскладніше підтримувати таку дієту на початку літа.
"З ринків зникають наші яблука й груші, доводиться чекати нового врожаю. Не знаю, чому люди не їдять сирими гарбузи. Вони солодкі й добре зберігаються до весни.
Екзотичні апельсини, мандарини, банани не дуже люблю. У них забагато пхають хімії для тривалого зберігання.
За жодним із продуктів ніколи не сумувала. Хотілося тільки солодкої маминої випічки. Коли живеш сама, відвикнути легше.
Спочатку їла багато й постійно – у мене могло стояти по відру яблук і груш. Від такої їжі мала круглий живіт, сама ж худа. Пузо зникло, коли відмовилася від бобових. Зараз намагаюся за раз їсти тільки один продукт. Для ситості вистачає чотирьох персиків", - розповіла дівчина.
Прочитати про нестандартні дієти детальніше можна у журналі "Країна" № 7 (110) за 23 лютого 2012 року.
Коментарі