пʼятниця, 23 квітня 2021 13:05

Що робити для збереження яскравості фарбованого волосся

Що робити для збереження яскравості фарбованого волосся
Після фарбування не слід наносити на волосся маски ще кілька тижнів. Фото: pixabay

Яскравого відтінку, блиску й гладкості волоссю надає фарбування.

Щоб зберегти колір надовго, є певні правила, розповіла б'юті-блогерка Катерина Коцемир в Instagram.

Вона радить використовувати спеціальні серії засобів для фарбованого волосся. Шампуні м'яко очищують, кондиціонери згладжують і закривають лусочки волосся, водночас зберігаючи пігмент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власниця рекордно довгого волосся обрізала його

Після фарбування не варто наносити на волосся маски впродовж кількох тижнів. Це занадто потужний догляд для волосся й через це вимивається фарба. ⠀

Також, щоб зберегти колір, треба забути про натуральні олії й домашні маски. Адже олії забирають колір, особливо, якщо фарбування свіже. Такий самий ефект у масок на натуральній основі. Шампуні-пілінги після фарбування відразу вимиють колір волосся. Шампуні з великою кількістю агресивних сульфатів у складі теж руйнують колір.

Експертка рекомендує використовувати після фарбування захисний незмивний догляд - спреї, флюїди, креми, особливо, якщо для волосся часто застосовують фен, плойку, стайлери. Гарячі температури також руйнують колір.

На сонці й відпочинку треба запастися спеціальними спреями з УФ-захистом і ховати волосся, наскільки це можливо. Перед відпусткою його краще не фарбувати взагалі, бо є ризик утратити колір повністю.

Ще одне правило - час від часу тонувати волосся. Залежно від того, як швидко вимивається колір, це буде раз на місяць, а для когось - раз на кілька місяців. Це необхідна процедура задля збереження гарного відтінку та якості волосся.

Випадіння волосся є однією з тих проблем, яка дошкуляє найбільше. І під час зміни сезонів загострюється. Причин цьому є багато, а на них своєю чергою також впливають певні чинники. Однією з причин є гормональний фон.

Зараз ви читаєте новину «Що робити для збереження яскравості фарбованого волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути