Літо - це пора свіжих і корисних салатів із зелені та інших овочів.
Заправки для них варто обирати не з майонезу, а корисніші, розповіла дієтологиня Нурія Діанова.
Вона пояснює, що майонез містить консерванти, які негативно впливають на здоров'я. Краще змінити його на сметану, вона є натуральним корисним продуктом і пасує до овочевих і фруктових салатів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які горіхи найкраще впливають на організм
Зараз є різні види олій, якими можна заправляти салати. Можна спробувати, наприклад, олію з виноградних кісточок, лляну чи з волоського горіха.
Варто обирати олію, яка є найпахучішою. Це означає, що вона точно містить вітаміни А та Е. Зберігати салати довго не треба. Їх варто готувати перед вживанням так, щоб вистачило на один раз.
Рукола - це пряна трава з корисними властивостями, яка може додати смаку й аромату овочам. Але її можна їсти не всім людям, декому варто відмовитися. У людей іноді може бути алергія на руколу. Проявляється як спазм у горлі, набряк слизової, порушення травлення, спазм у шлунку.
Коментарі