понеділок, 05 квітня 2021 23:46

Які небезпеки несуть організму субпродукти

Які небезпеки несуть організму субпродукти
Деякі субпродукти небезпечні для організму людини. Фото: pixabay

Багато смачних страв можна приготувати з печінки, сердечок і шлуночків.

Деякі з цих субпродуктів можуть становити небезпеку, а є й такі, які не можна їсти взагалі, розповіла дієтологиня Наталія Ківа.

"Субпродукти це фільтри, які накопичують шкідливі речовини, такі як свинець, ртуть, кадмій і інші отрути і токсини. А також, велику кількість холестерину. Що може привести до утворення холестеринових бляшок і закупорки судин", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 основних правила, щоб приготувати корисний салат

За словами спеціалістки, крім холестерину, небезпечна ще й пуринова кислота, яка стимулює синтез сечової кислоти в організмі. Це призводить до розвитку подагри. Куряча печінка містить протеїни, які викликають алергію, особливо у маленьких дітей. Ще її не можна їсти людям з хронічними захворюваннями нирок.

Існують також чисті субпродукти, які можна їсти: серце, язик, шлуночки птиці. Їх рекомендують додавати до раціону дітей, вагітних жінок, хворих на анемію.

Овочі за своїм складом мають багато корисних речовин і мало калорій. Ці види продуктів підходять людям, котрі худнуть. За словами дієтологів, деякі овочі шкодять зниженню ваги. Якщо їх їсти багато, то можна навпаки поправитись. Серед цих продуктів є 3 основні: морква, буряк та горох.



Зараз ви читаєте новину «Які небезпеки несуть організму субпродукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути