Ексклюзиви
неділя, 01 вересня 2024 09:00

Як зберегти засмагу на довгий час: п'ять простих способів

Як зберегти засмагу на довгий час: п'ять простих способів
Прості способи, як зберегти засмагу на довгий час Фото: pinterest

Літня засмага - це не лише приємний спогад про теплі дні, але й бажання зберегти цей золотистий відтінок шкіри якомога довше.

Щоб засмага тішила вас ще кілька місяців, важливо знати кілька простих, але ефективних порад. Дізнайтеся, як доглядати за шкірою після літа, щоб зберегти її красу та здоровий вигляд.

Теплий душ, а не гаряча ванна

Наше головне завдання у справі збереження засмаги не допустити пересушування шкіри. Тому відмовляємося від гарячої води: вона зневоднює шкіру, а це може призвести до лущення - і прощавай, бронзова шкіра. Варто перейти на теплий чи прохолодний душ хоча б на найближчі кілька місяців.

Для водних процедур бажано використовувати ніжні пінки або олії для душу з максимально натуральним складом. І звичайно, доведеться обійтися без твердих мочалок.

Продукти, багаті бета-каротином

Бета-каротин, що надходить в організм, прискорює вироблення меланіну — речовини, яка відповідає за відтінок шкіри. Виходить, для збереження бронзової засмаги не завадить змінити свій раціон. Їжте абрикоси та персики, моркву, диню, гарбуз, томати, шпинат.

Фрукти та овочі з високим вмістом бета-каротину можна замінити соками на їх основі.

Щоденне зволоження шкіри

Коли мова заходить про "довгограючу" засмагу, зволоження багато не буває. Чим сухіша шкіра, тим швидше зійде гарний бронзовий відтінок, якого ви так наполегливо домагалися.

Не завадить поповнити свою косметичку новими продуктами для догляду за тілом. Нехай це буде живильний крем або лосьйон, зволожуючий спрей, збита олія, спеціальний засіб після засмаги - загалом усе те, що стане профілактикою лущення на шкірі. Зволожуючу косметику потрібно використовувати не лише після душу, а й протягом дня.

М'яке відлущування

Здається, що відлущування шкіри шкідливе для стійкої засмаги. Насправді все навпаки. Легкий пілінг 1 раз на тиждень не тільки збереже засмагу, але й надасть відтінку шкіри більшої інтенсивності. Адже ороговілі клітини роблять її тьмяною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо потрібні засоби після засмаги і як вони працюють

Для проведення процедури використовуйте м'які засоби із фруктовими кислотами, призначені для чутливої шкіри. А ось соляні та цукрові скраби краще залишити на потім. Можуть стати в нагоді і спеціальні пілінг-губки, які буквально полірують шкіру, роблячи її сяючою.

Бронзуючі засоби

Підтримайте вашу засмагу, використовуючи спеціальну косметику: лосьйони з невисоким вмістом бронзуючих речовин. Відтінок шкіри вийде більш рівним та свіжим.

Якщо вибрати правильний відтінок лосьйону або, наприклад, змішати його з живильним кремом, косметика підкреслить вже існуючу засмагу. Відмінний спосіб надовго зберегти золотистий блиск шкіри.

Після відпочинку на пляжі шкіра може сильно почервоніти або покритися пухирями.

Адже заробити сонячний опік просто - достатньо трохи більше дозволеного побути на пляжі та не використовувати сонцезахисні засоби.

Що робити, коли згорів на сонці, і як собі допомогти, розповіла Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як зберегти засмагу на довгий час: п'ять простих способів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути