неділя, 25 лютого 2024 03:04

Як помити голову без шампуню

Як помити голову без шампуню
Дієві лайфхаки, як вимити голову та волосся без шампунюФото: pinterest

Правильний підхід дозволить знизити частоту миття голови.

Тут йдеться не тільки про сухий шампунь, який справді вбирає надлишок шкірного сала без застосування води, але й про інші корисні лайфхак, пише obozrevatel.

Використовуйте шовкову наволочку

Структура цієї тканини дозволяє зменшити тертя між пасмами та подушкою, відповідно шкірне сало менше розповсюджуватиметься по волоссю. А це дозволить йому довше залишатись чистим та свіжим.

Регулярно розчісуйтесь

Дехто радить користуватись щіткою чи гребінцем кілька разів на день, щоби поліпшити ріст волосся. Тут ефект не гарантований. А з чим справді може допомогти така процедура, це з рівномірним поширенням шкірного сала, що дозволить запобігти його скупченню біля коренів. І шевелюра довше виглядатиме добре.

Збалансуйте дієту

Те, що ви їсте, впливає на роботу сальних залоз та вироблення організмом речовин, від яких залежить краса волосся. Добре буде збагатити раціон вітамінами А, Е та біотином (вітамін В7). Вони є в таких продуктах, як яйця, морква, батат та горіхи. Ці речовини стимулюють ріст волосся, покращують кровообіг та сприяють чистоті локонів. Крім того, поживні речовини, такі як залізо та цинк, життєво важливі для підтримки та відновлення волосся. Хорошими джерелами таких елементів стануть нежирне м'ясо, боби, шпинат і гарбуз.

Збирайте волосся

Розпущене волосся – це красива і проста у виконанні зачіска. Але при цьому на локони потрапляє більше шкірного сала, адже вони контактують з обличчям та шиєю, а ще з руками, коли ви поправляєте пасма. Щоби волосся довше залишалось свіжим, носіть його у зібраному вигляді.

Промивайте пасма водою

Не обов'язково щоразу використовувати шампунь, щоби підтримувати волосся у чистоті. Часом достатньо просто злегка промити пасма невеликою кількістю теплої води. Це допоможе позбутися поверхневого пилу і освіжити зачіску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як часто мити голову: перукарі радять "прислухатись" до свого волосся

Використовуйте домашні засоби

Інгредієнти для очищення волосся ви можете знайти просто у себе на кухні. Так добре очистити локони може яблучний оцет. Щоби виготовити очищувальний засіб, розчиніть від 2 до 4 ложок оцту в 0,5 л теплої води, нанесіть суміш на шевелюру, зачекайте кілька хвилин і змийте. Оцет м'яко розчинить надлишки жиру.

Допоможе також харчова сода. Змішайте у мисці соду з водою у пропорції 1:4, акуратно нанесіть отриману пасту на пасма від коріння до кінчиків, залиште засіб на одну хвилину і змийте. Завершувати содове миття можна ополіскуванням з додаванням оцту. Це допоможе вирівняти pH баланс шевелюри.

Доглянутий та здоровий вигляд волосся залежить від самопочутя людини. Стрес, шкідливе харчування, нестача вітамінів та брак води можуть призвести до ламкості та випадіння.

Щоб підтримувати шевелюру в доглянутому стані варто використовувати маски та скраби. Їх можна зробити в домашніх умовах. П'ять ефективних масок від випадіння та посічених кінчиків підготувала Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як помити голову без шампуню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути