неділя, 25 березня 2012 08:00

Жінкам-водіям радять взувати високі "шпильки"
5

Інструктор Ольга Байбородіна має 12 років водійського стажу.
Фото: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
Жінкам за кермом радить одягати взуття на високих підборах

33-річна Ольга Байбородіна  працює інструктором на курсах підвищення кваліфікації жінок автомобілістів. Ученицям на своїх уроках дає практичні поради.

"Взувати найкраще високі "шпильки". Педальний блок зроблений під чоловічу ногу, у яких 42-45 розмір. Жінки мають  36-37-й, наша довжини ноги просто не дістає до педалі. Каблук же трошки подовжує ногу.  Тільки під них слід підбирати килимок з резиновим елементом під каблук. Звичайний не підходить, бо каблук може у ньому застрягти. У мене таке було. Я по газам, а нога у мене не тягне. А попереду вже аварійна ситуція! Добре, що встигла затягнути ручника.

Проте, переходити на взуття з товстою підошвою теж не варто. Втрачається чутливість. На педаль гальм тиснути  слід зоною, де на ступні найшвидше утворюються мозолі. А на "газ" пальчиками, бо вони дуже чутливі. Тоді легше не перетиснути", - розповіла  Ольга.

Ольга була однією з найперших жінок у місті, які придбали собі іномарку.

"Моя перша машина  "Форд сієра". Такого року страшного, що я навіть не зможу сказати.  Я її захотіла, але у мене не було грошей.  Абсолютний нуль. Позичила гроші під колосальні проценти.  Віддала машину в оренду під таксі. За кілька місяців повернула борг. Вже потім сама почала їздити. Зимою спеціально відкривала затоновані вікна, щоб усі бачили, яка я крута. Мерзла, але все одно їхала", - пригадала Байбородіна.

Байбородіна має 12 років водійського стажу, за які встигла наїздити понад мільйон кілометрів.

Зараз ви читаєте новину «Жінкам-водіям радять взувати високі "шпильки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути