Ексклюзиви
понеділок, 01 березня 2021 21:51

Збройні сили відмовляться від радянських позашляховиків

Збройні сили відмовляться від радянських позашляховиків
Міноборони шукає, чим замінити УАЗи. Фото: Укрінформ

Міністерство оборони оновить парк автомобільної техніки багатоцільового призначення для підрозділів ЗСУ.

Міністр оборони Андрій Таран заявив, що зараз основну групу армійських автомобілів складають УАЗи різних модифікацій. Вони морально і фізично застаріли, передає "Цензор.нет".

Модернізацією і випуском нових моделей цих автомобілів займається Росія. Тому прийняли рішення про поступове виведення їх з експлуатації.

"Ми повинні сказати: "Farewell, УАЗ". Новий позашляховик повинен відповідати тактико-технічними характеристиками сучасних зразків армій Альянсу. До дослідних взірців висувається ряд вимог - надійність, потужність, економічність, вантажопідйомність, простота технічного обслуговування і ремонту. Машина повинна забезпечити виконання завдань незалежно від місцевості та кліматичних зон. Найбільш прийнятний за своїми тактико-технічними характеристиками зразок автомобіля багатоцільового призначення буде обраний за результатами державних випробувань", - зазначив Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Джип" по-українськи - з універсала C-класу зробили всюдихід

Першими такі автомобілі отримають підрозділи в зоні ООС.

Міністерство оборони України найближчим часом оголосить загальний відкритий конкурс з розробки єдиного армійського позашляховика для Збройних сил України. Нова вітчизняна модель має витіснити звичні УАЗи та інші різноманітні автівки, які волонтери передавали бійцям з 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Збройні сили відмовляться від радянських позашляховиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути