Ексклюзиви
середа, 20 січня 2016 11:16

ЗАЗ спростував інформацію про припинення випуску автомобілів

ЗАЗ спростував інформацію про припинення випуску автомобілів
фото: autoconsulting

Запорізький автовиробник продовжить випускати автомобілі для українського ринку. Про це повідомляє AUTO-Consulting з посиланням на прес-службу корпорації "УкрАвто".

В лінійці ЗАЗ залишаються ті ж моделі, що і в 2015 році. Це - "Сенс", "Ланос", "Віда" та "Форца", але вже у виконанні Євро-5. Єдина корекція, яку зазнав модельний ряд - це відмова від виробництва Lanos з двигуном 1,4 л і автоматичною коробкою передач, а також від аналогічного виконання моделі VIDA.

Двигун українського виробництва 1,3 л, яким комплектують ЗАЗ Sens, інженери заводу довели до норм токсичності Євро-5. Враховуючи ситуацію на українському автомобільному ринку ЗАЗ, формуватиме свою виробничу програму на основі замовлень і потреби ринку.

Завод продовжить співпрацю з традиційними партнерами ЗАЗ на зовнішніх ринках. У Запоріжжі продовжать виробництво машинокомплектів для складального заводу в Єгипті. Крім того, ЗАЗ продовжує шукати нові ринки. У 2016 році ЗАЗ планує закріпитися в країнах Африки і Близького Сходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні щорічно зменшуватимуть мито на європейські авто - експерт

Пріоритетним ринком для ЗАЗ залишається свій власний. У дилерській мережі в Україні сформовано нормативний залишок автомобілів межах 3 – 4 місячних обсягів продажів. По мірі його закінчення, завод буде планувати виробництво нових партій автомобілів.

В прес-службі зазначають, що через важку економічну ситуацію, основне завдання на поточний рік - зберегти виробництво і трудовий колектив.

Нагадаємо, що в 2015 році ЗАЗ випустив 3624 легкових автомобілів, що на 71,6% менше, ніж у 2014 році. Цього року Запорізький автомобільний завод повідомляв, що не випускатиме автомобілів 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «ЗАЗ спростував інформацію про припинення випуску автомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути