неділя, 22 жовтня 2023 03:25

Навіщо досвідчені водії загортають ключі від автомобіля у фольгу: ви здивуєтеся

Навіщо досвідчені водії загортають ключі від автомобіля у фольгу: ви здивуєтеся
Навіщо ключі від автомобіля загортають у фольгу. Фото: hannover.de

Вперше система безключового доступу (KeyLess-Go) з'явилася ще 20 років тому в автомобілях Mercedes S класу.

Сьогодні ж її можна зустріти навіть на бюджетних моделях. Тривалий час виробники запевняли, що така система найбезпечніша, але в усьому світі крадіжки автомобілів з KeyLess-Go показали, що крадії змогли обійти і її. Про незвичайний спосіб, як захистити себе від крадіїв, якщо ви користуєтеся безключовим доступом до автомобіля, розповіли в Family Handyman.

Як працює безключовий доступ

Функція KeyLess-Go (Advanced Key, Smart Entry) дозволяє забути про незручне використання ключів. Адже для відкриття дверей і запуску двигуна потрібно всього лише мати в безпосередній близькості від автомобіля спеціальний пристрій (наприклад, у кишені чи сумці).

Власник просто торкається кнопки, яка розташована в ручці дверей машини, і після цього електронний блок керування зчитує сигнал давача, який розташований у дверях, і починає шукати ключ. Останній подає радіосигнал, який і отримує блок керування в зашифрованному вигляді.

Після цього блок керування надсилає ще один такий самий сигнал, на що ключ має "відповісти". Така двохетапна перевірка відчиняє двері і запускає двигун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автомобільні експерти назвали помилку водіїв, яка призводить до збільшення витрат палива на 25%

Як викрадають автомобілі з безключовим доступом

Здавалося б, така складна система ідентифікації повинна зупинити автомобільних крадіїв. Але вони знайшли спосіб, як посилити дію радіосигналу, що посилається ключем за допомогою ретранслятора. Тому злодій запросто може отримати сигнал на відстані кількох сотень метрів. Наприклад, якщо автомобіль стоїть у дворі, а ключ лежить у квартирі. Двері відчиняються - і двигун починає працювати віддалено.

Згідно з недавніми дослідженнями німецького клубу з безпеки ADAC, із 237 автомобілів, які перевіряли на безпеку використання безключового доступу, лише сім змогли протистояти такому перехопленню.

Як захистити себе від викрадення

Ось ми і підійшли до запитання, навіщо ключі від автомобіля загортають у фольгу. На сьогоднішній день існують кілька способів захистити себе від викрадання автомобіля.

Перший - встановлення радіомітки. Це такий собі чип-передавач, приймач якого також встановлюють всередині автомобіля. Сигнал такої мітки неможливо ретранслювати разом із сигналом ключа.

Другий - використання спеціального чохла. Він перериває сигнал, але водночас уся зручність використання безключового доступу зникає. Адже вам потрібно діставати пристрій із нього, щоб відчинити двері автомобіля.

Замість чохла можна загорнути автомобільний ключ у фольгу. Кілька шарів відбиватимуть сигнал, тому крадії не зможуть його ретранслювати.

Зима може принести з собою довгий список проблем, які роблять сезон важким для водіїв.

Однією з неприємностей в холодну погоду є блокування замків водійських дверей через замерзання води всередині замку, через що неможливо потрапити в салон автомобіля.

Відомий в мережі автомеханік Кріс Фікс показав простий трюк зі змазкою, який допоможе вам з легкістю відкривати двері авто навіть під час найлютішого морозу,

Зараз ви читаєте новину «Навіщо досвідчені водії загортають ключі від автомобіля у фольгу: ви здивуєтеся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути