субота, 21 жовтня 2023 03:26

Автомобільні експерти назвали помилку водіїв, яка призводить до збільшення витрат палива на 25%

Автомобільні експерти назвали помилку водіїв, яка призводить до збільшення витрат палива на 25%
Водії бензинових і дизельних автомобілів можуть збільшити витрати палива на приголомшливі 25%, натиснувши один важіль автомобіля. Фото: bestway61

На думку експертів, водії бензинових і дизельних автомобілів можуть збільшити витрати палива на приголомшливі 25%, натиснувши один важіль автомобіля.

Грег Вілсон, представник Quotezone, визнав, що стиль водіння може суттєво вплинути на кількість використовуваного бензину та дизельного палива. У міру збільшення оборотів буде витрачатися більше палива, а це означає, що їх зниження життєво важливо для економії грошей. Про це пише Daily Express.

Тому якомога швидке перемикання на більш високі передачі може істотно вплинути на витрату палива.

"При переході на максимально можливу передачу обороти залишаються низькими, що дозволяє економити бензин. Наприклад, при швидкості 40 миль на годину автомобіль буде витрачати на 25% більше палива на третій передачі в порівнянні з п'ятою. У нормальних умовах передачі слід змінювати, коли обороти знаходяться в межах 1500-2000 об/хв", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як уникнути запотівання лобового скла за лічені секунди: допоможе недорогий засіб

Пол Мейнард, менеджер з технічного навчання в ATS Euromaster, також сказав, що автомобілістам слід завжди стежити за оборотами, якщо вони хочуть економити паливо.

"Те, як ви їздите, впливає на витрату палива. Чим більше ви прискорюєтеся, тим більше палива ви витрачаєте. В ідеалі, як тверде правило, тримайтеся нижче 3000 обертів. Завжди їдьте на найвищій передачі, не перевантажуючи двигун, і перемикайте передачу набагато раніше, ніж здається природним.

Намагайтеся не натискати на педаль занадто швидко, оскільки це призводить до більшого прискорення і, отже, до більшого споживання палива", - пояснив він.

Тим часом експерти Vanarama додали, що кожен раз, коли ви натискаєте на гальма, енергія, за яку ви заплатили паливом, втрачається у вигляді тепла, що виділяється гальмівними колодками та дисками.

"Не обертайте двигун без необхідності при прискоренні, просто плавно перемикайте передачі, підтримуючи швидкість двигуна на розумному рівні, але не навантажуйте його через занадто високу передачу", - підкреслили вони.

Експерт Роджер Гріггс з Kwik Fit поділився своїми найкращими порадами щодо боротьби з обмерзанням вікон, лобового та заднього скла автомобіля, які полегшать зиму для водіїв.

Зокрема, він застерігає від обливання вікон окропом, оскільки різниця температур "може призвести до тріснутого вікна і дорогого рахунку".

Зараз ви читаєте новину «Автомобільні експерти назвали помилку водіїв, яка призводить до збільшення витрат палива на 25%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути