вівторок, 09 квітня 2019 16:26

За три місяці українці купили нових автомобілі на півмільярда доларів

Автор: RST.ua
  ТОП-5 моделей 1 кварталу
ТОП-5 моделей 1 кварталу

У першому кварталі 2019 року в Україні зареєстрували понад 18 тис. нових автомобілів на суму $550 млн.

Найбільшу кількість авто купили в столиці. За 3 місяці кияни придбали більше 7 тис. автомобілів. Їхня загальна сума склала $230 млн. Найменше автомобілів зареєстрували у Рівному та Чернівцях – по 146 нових машин, – повідомляє сайт з продажу автомобілів RST.ua.

Найпопулярнішою маркою в Україні стало Renault. Зареєстрували 2,5 тис. автомобілів цієї марки. Другу і третю сходинки посіли Toyota - 2,2 тис. і Kia - 1,7 тис. транспортних засобів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завершилась найдовша навколосвітня подорож на електромобілі

Серед машин А-класу найчастіше купували Peugeot 108. Найпопулярніша модель у В-класі – Renault Sandero. У С-класі лідером стало Renault Logan. Skoda Octavia найчастіше купували серед машин класу D. Toyota Camry стала бестселлером у Е класі. У F-класі найбільше придбали Mercedes S-Class. Серед позашляховиків лідером продажів став кросовер Kia Sportage. Ця ж модель була найпопулярнішою серед усіх сегментів.

Крім цього, в Україні зареєстрували три кросовери Rolls-Royce Cullinan, вартістю понад $400 тис. Також українці придбали 6 машин Bentley Bentayga - 290 тис. кожна, 59 Mercedes G-Class і 2 спорткари BMW 8-Series Convertible.

Нагадаємо, за 12 місяців 2018 року в Україні зареєстрували 80 тис нових автомобілів. Кожне з цих авто в середньому коштувало понад $29 тис. Загальна сума витрат в Україні на нові автомобілі склала $2,4 млрд

Зараз ви читаєте новину «За три місяці українці купили нових автомобілі на півмільярда доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути