пʼятниця, 12 квітня 2019 07:30

Володимир Омелян: "Україна може обігнати Захід в галузі електромобілів"

Володимир Омелян: "Україна може обігнати Захід в галузі електромобілів"
Володимир Омелян: "Україна може обігнати Захід в галузі електромобілів" Фото: BBC

Міністр інфраструктури України повідомив причини розвитку виробництва електромобілів.

Парламент повинен розглянути закони про сприяння виробництва електромобілів та суміжних галузей в Україні, повідомив під час зустрічі в Українському кризовому медіацентрі Володимир Омелян.

"Ми їх розробили спільно з громадськими активістами, парламентарями, міністерствами тощо Це найбільш прогресивні закони в світі та їх зараз конче необхідно прийняти для залучення іноземних інвесторів у виробництво електромобілів, комплектуючих, літієвих батарей", - каже міністр інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали ключ від машин вартістю півмільйона євро

На сьогодні перше місце в розвитку електромобілів займає Китай. Друге місце посідає США. Після них іде Європа. Створення подібного виробництва допоможе стати Україні високотехнологічною країною. Крім цього, з'являться високооплачувані робочі місця.

"Завод з виробництва літієвих батарей – це 1,5-2 мільярди доларів інвестицій у створення замкнутого циклу від видобутку літію, його збагачення, виробництва готової батареї. Без закону справа не зрушиться з місця. Таким чином, Україна зможе наздогнати країни Заходу в четвертій, промисловій революції.", - сказав Омелян.

За перші 3 місяці цього року український парк електромобілів збільшився на на 71% або на 1276 машин порівняно з минулим роком.Однак більшу частину — 91% первинного ринку автомобілів, які працюють виключно на електротязі, сформували машини, що були в експлуатації, – 1 164 штук.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Омелян: "Україна може обігнати Захід в галузі електромобілів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути