Ексклюзиви
четвер, 21 червня 2018 10:42

Водневі авто складуть конкуренцію електрокарам

Водневі авто складуть конкуренцію електрокарам
Угода Hyundai і Audi включає в себе також Kia і Volkswagen

Корейська автомобільна компанія Hyundai у середу 20 червня домовилася про співпрацю з німецькою Audi щодо спільних розробок технологій для водневих автомобілів. Головною метою об`єднання стало бажання зробити водневі машини конкурентноздатними по відношенню до електрокарів.

Партнери сподіваються, що цей крок підвищить попит на водневі транспортні засоби і знизить витрати, щоб зробити технологію вигідною, пише Reuters.

Мета угоди полягає в тому, щоб просунути на ринок транспортні засоби з водневим паливним елементом. Досі такі машини відставали від батарейних електрокарів, які дешевше і виграють завдяки великій кількості зарядних станцій.

Корейська компанія зараз серед лідерів по впровадженню паливних елементів на автомобілях/ P 2013 року виробляє невеликими партіями воднемобіль ix35 FCEV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо купувати металобрухт - експерти розповіли про перспективи нової LADA в Україні

У минулому році Hyundai продала 200 таких моделей і планує продати тисячу цього року.

Марка Audi два роки тому показала концепт h-tron quattro - 4,8-метровий водневий кросовер, оснащений двома електромоторами потужністю 122 і 190 сил.

Угода Hyundai і Audi включає в себе також Kia і Volkswagen.

"Ця угода є ще одним прикладом рішучої прихильності Hyundai до створення більш сталого майбутнього, до найшвидшого способу для дійсно нульового рівня викидів", - сказав заступник голови Hyundai Motor Company Айісун Чунг.

Інші автовиробники укладали подібні угоди в минулому.

GM і Honda об'єдналися в 2013 році. GM також нещодавно почала поставляти Honda свої батареї наступного покоління. Toyota і BMW також погодилися працювати разом над технологіями зеленого транспорту.

У Каліфорнії автомобіль Tesla врізався у припарковане поліцейське авто. На момент зіткнення електрокар рухався у режимі автопілота, повідомляє ВВС. Водій зазнав незначних ушкоджень

Зараз ви читаєте новину «Водневі авто складуть конкуренцію електрокарам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути