пʼятниця, 30 червня 2017 12:27

Водіям слід готуватись до нових іспитів

 
З 1 липня в Україні складатимуть іспити за новими екзаменаційними питаннями з Правил дорожнього руху.

"Нові стандарти дадуть змогу водіям легкових автомобілів не доведеться відповідати на питання, пов'язані з управлінням автобусів чи вантажівок. А до кінця 2017 року заплановано впровадження посиленого контролю над процесом складання іспитів - фото- та відеофіксації під час іспиту і складання основ керування транспортним засобом", - повідомив Владислав Криклій, начальник Головного сервісного центру МВС.

Тест триватиме 20 хвилин і складається з 20 питань, що обираються системою випадково. Тест обов'язково містить питання за 4 тематичними категоріями: 10 питань із правил дорожнього руху, 4 питання з будови та експлуатації транспортних засобів, 4 питання з основ безпеки руху та 2 питання з надання першої медичної допомоги.


 

Загалом експерти склали 2000 запитань. Перевірити свою підготовку до іспиту можна безкоштовно на офіційному сайті Головного сервісного центру.

 

Станом на червень 2017 року вартість складання теоретичного та практичного іспитів становить 26 гривень, а бланк посвідчення водія - 201 грн. Камери у кімнатах складення іспитів фіксуватимуть переважно тих, хто не відповідає на питання чи більше 2 разів помиляється, аби в подальшому цих людей не допустити до складання практичного іспиту й унеможливити отримання водійське посвідчення. Скласти знову можна тільки після 5 календарних днів.

Зараз ви читаєте новину «Водіям слід готуватись до нових іспитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути