понеділок, 06 серпня 2018 15:46

Водіям дозволили їхати на жовтий сигнал світлофора

Водіям дозволили їхати на жовтий сигнал світлофора
Визначили, за яких умов водій може їхати на жовтий сигнал світлофора

Водії, які на жовтий сигнал світлофора не можуть зупинити транспортний засіб, не вдаючись до екстреного гальмування, можуть рухатися далі.

Єдина умова - забезпечення безпеки дорожнього руху. Про це йдеться в постанові Верховного Суду від 31.07.2018, повідомляє "Закон і бізнес".

Водій перетнув перехрестя на жовтий сигнал світлофора. Порушника зупинили патрульні і виписали штраф. Постанову правоохоронця кермувальник оскаржив у адміністративному суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проїзд на жовтий: добірка аварій на світлофорі

Суд першої інстанції позов не задовольнив. Апеляційний суд постанову першої інстанції скасував. Позов водія задовольнив. Він довів, що після ввімкнення жовтого сигналу світлофору не зміг би безпечно зупинити автомобіль.

Кабінет міністрів України виступив з ініціативою скасувати жовтий сигнал світлофора. Такі заходи уряд визнав за необхідне після летального ДТП у Кривому Розі. Тоді авто проїхало на жовте світло.

Зараз ви читаєте новину «Водіям дозволили їхати на жовтий сигнал світлофора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути