Ексклюзиви
середа, 19 травня 2021 14:17

Власники євроблях платитимуть за розмитнення €1 тис.

Власники євроблях платитимуть за розмитнення €1 тис.
Експерт розповів, скільки часу даватимуть на пільгове розмитнення євроблях фото: autonews.ua

12 травня президент України Володимир Зеленський підписав закони, які продовжують пільгове розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією на пів року.

Їх поширили на машини, старші п'ять років, які ввезли до України до кінця 2020 року.

"На пільгове розмитнення надають 180 днів з часу набрання чинності законів. Для учасників АТО період пільгового розмитнення триватиме 270 днів", — говорить автоексперт Тарас Брязгунов у коментарі Gazeta.ua.

Автомобілі, які ввезли до України до 31 грудня 2020 року, оподатковують за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, коли з'являться українські електромобілі

"Одна людина може розмитнити лише один автомобіль. Розмитнення залежатиме від віку автомобіля, об'єму та типу двигуна й не залежатиме від вартості авто. Вартість розмитнення не перевищуватиме тисячі євро, - додає фахівець. — Головною перевагою законів є зниження цін на євробляхи та прозора формула розмитнення. Недолік — що цей закон є тимчасовим. Хотілось би, щоб в Україні діяв постійний закон про розмитнення, який би поширювався на вживані та нові автомобілі. А так це чергова спроба відтягнути розв'язання проблеми".

Під дію цих законів не потрапляють транспортні засоби, які не відповідають екологічним нормам "Євро-2" і походять з Росії.

Hyundai Nexo в Австралії встановив світовий рекорд із дальності ходу на одному баку для водневого транспортного засобу. Місцевий гонщик Брендан Рівз проїхав на серійному авто з Мельбурна до невеликого провінційного міста Брокен-Гілл.

Зараз ви читаєте новину «Власники євроблях платитимуть за розмитнення €1 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути