понеділок, 26 листопада 2018 16:55

Визначили найбезпечніший колір автомобіля

Визначили найбезпечніший колір автомобіля
Срібло – найпопулярніший колір автомобіля, але білий -найбільш безпечний Фото:walldecо

Колір автомобіля, який обтраєте, може стати фактором збільшення ризиків потрапити в аварію.

Згідно з останніми дослідженнями, срібло – найпопулярніший колір автомобіля, на другому місці – білий. Але білі обганяють срібло в рейтингах безпеки, заявляють у Центрі досліджень нещасних випадків при університеті Монаша.

Згідно з їхніми даними, білі автомобілі на 12% рідше потрапляють в аварію, ніж чорні, незалежно від часу доби. Кремові, жовті й бежеві кольори транспортних засобів займають місця позаду білого, пише "24 Канал".

Крім чорного, найнебезпечніші кольори автомобілів: сірий – на 11% вище, срібло – на 10% вище, синій і червоний – також на 7% збільшують ризик потрапити в автомобільну аварію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зупинився на сходах: помітили унікального героя парковки

Цікаво, що ці кольори найпопулярніші серед автовикрадачі.

Доктор Ньюстед, один із керівників проекту, назвав результати дослідження чіткими і достовірними. Вони продемонстрували, що білі транспортні засоби мали найнижчі ризики аварій при всіх світових умовах.

"І навпаки, темніші кольори і відтінки з низьким контрастом із дорожнім покриттям, включаючи срібло, сірий, зелений, червоний, синій і чорний, як правило, пов'язані з більш високим ризиком зіткнень, особливо в денний час", – каже вчений.

Вплив кольору автомобіля на його видимість не можна скидати з рахунків, особливо в темний час доби і за поганих погодних умовах. Білий просто відображає доступне світло краще за всі інші кольори, незалежно від того, говоримо про автомобілі чи одяг.

Показали найдивніший автомобіль Rolls-Royce з вбудованим унітазом. Його створили 1954 року в єдиному екземплярі.

Зараз ви читаєте новину «Визначили найбезпечніший колір автомобіля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути