Ексклюзиви
субота, 16 квітня 2011 18:48

Вітчизняний автопром розробив міні-авто з гібридною тягою
10

Фото: Фото: Сегій ГРОМОВИЙ

??Двомісне міні-авто, мотобрику "Ласка" розробили в Україні, на заводі "Аріан" у Фастові Київської області. Мотобрика - це двомісний візок.

Транспортний засіб має трикутну раму. Спереду закріпили мотоблок. Це двигун моторолера об'ємом 0,25 л. На 100 км шляху споживає 3,8 л бензину. Задня підвіска тримається на трьох колесах. Два колеса — з боку пасажира, одне — з боку водія. Корпус - із вуглецевого пластику та оргскла. Важить 280 кг. Розробник Едуард Рудик розповів gazeta.ua про свою розробку:

"Ми запозичили принципи конструкції радянського колясочного мотоцикла М-62. Він стійкий на дорозі. Наша "Ласка" теж добре тримається. Ми її вже випробували на дорозі. Скоро зробимо із мотобрики гібрид: ззаду поставимо мотор-колеса. Тоді це буде повноцінний український автомобіль із гібридною тягою", - повідомив Едуард Рудик.

Якщо завод почне серійне виробництво, мотобрика "Ласка" орієнтовно коштуватиме 17 тис. грн. Міні-авто із гібридною тягою — 40 тисяч. Мотор-колеса постачають із Китаю. Комплект коштує $1200.

Мотоколяски в Україні розробляють із 1983 року. Це вже 17-та розробка Едуарда Рудика.

Зараз ви читаєте новину «Вітчизняний автопром розробив міні-авто з гібридною тягою ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути