середа, 16 грудня 2020 14:10

Випустили останній автомобіль Ford Ranger
12

16 грудня 2011 року з конвеєра заводу Ford Motor Co в американському штаті Міннесота зійшов останній автомобіль Ford Ranger.

Компактний пікап Ford Ranger має схожість з позашляховиками. Автомобіль існує в комплектації XL, XLT, Limited і Wildtrak.

Автомобіль для європейського й азіатського ринків запустили у виробництво 1998 року на заводі в Таїланді. Ranger був перелицьованою копією пікапа Mazda серії B.

Машину оснащували 2,5-літровим турбодизелем потужністю 118 к.с. або 2,6-літровим бензиновим двигуном потужністю 121 к.с. 2002 року Ford Ranger модернізували.

Компанія Ford Motor Co припинила випуск пікапа Ranger
Фото: wroom.ru
Компанія Ford Motor Co припинила випуск пікапа Ranger
Компанія Ford Motor Co припинила випуск пікапа Ranger
Компанія Ford Motor Co припинила випуск пікапа Ranger
Компанія Ford Motor Co припинила випуск пікапа Ranger

2-ге покоління пікапа випускали з 2006-го до 2011 року. 2009-го провели рестайлінг моделі. Виробник пропонував версії з полуторними та подвійними кабінами, 2,5-літровим турбодизелем потужністю 143 к.с. і тільки з повним приводом.

3-тє покоління "Рейнджера" розробила австралійська філія компанії Ford 2011 року. Автомобіль отримав турбодизелі об'ємом 2,2 л потужністю 125-160 к.с. і 3,2 л потужністю 200 к.с.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заснували виробництво шведських автомобілів

2015-го пікап модернізували: змінився дизайн авто та його інтер'єр, у салоні з'явилися нові панелі приладів і мультимедійна система, розширився список опцій.

За свою 29-річну історію виробництва, Ford випускав Ranger на 3 різних заводах Північної Америки. Пізніше автомобіль став найбільш продаваним компактним пікапом у США з 1987-го по 2004 рік.

Цьогоріч компанії Ford і Volkswagen уклали угоду про співпрацю, зокрема спільну розробку пікапів. Технічним донором для нового Amarok стане модель Ranger.

Зараз ви читаєте новину «Випустили останній автомобіль Ford Ranger». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути