Ексклюзиви
середа, 28 листопада 2012 11:47

Винахідник з Києва продає саморобні автомобілі по 18 тисяч
24

Фото: Фото: Володимир Мукан

Киянин Едуард Рудік зробив 19 автомобілів. Всі двомісні із мотоциклетними двигунами.

"Мої машини - це поєднання простоти мотоцикла і комфорту автомобіля. Двоколісний транспорт споживає удвічі менше бензину, ніж авто середнього класу. Але їздити мотоциклом добре лише в суху погоду, зимою буде холодно, задуватиме сніг. На моїх же машинах можна їздити цілий рік. А пального вони споживають, як мотоцикли - всього 3,8 літра на 100 кілометрів", - розповів чоловік.

Винахідник організував конструкторське бюро із 4 осіб. Його підлеглі допомагають із проектуванням і випробовуванням машин. Рудік самотужки розробляє дизайн кожної моделі, кузов до них робить із склопластику.

"Склопластик і міцний, і легкий. Мої машини важать по 280-300 кілограмів. На виробництво однієї витрачаю півроку. Спочатку малюю профіль на картоні, потім роблю каркас із труб. Наповнюю простір майбутнього авто пінопластом. З нього металевими терками витесую, як скульптор, форму. Покриваю рідким скловолокном. Воно застигає й утворює корпус машини. Дизайн автомобіля для мене значно важливіший за начиння", - сказав Рудік.

Його автомобілі обладнані 650-кубовими двигунами КМЗ на 32 к.с. Такі встановлювали на мотоцикли "Дніпро". Максимальна швидкість машин 100-120 км/год.

"Двигунами КМЗ я обладнав "Сайгака" та "Бурсака". На "Ласку" встановив сучасніший силовий агрегат, він бере близько 2 літрів на 100 кілометрів. Їздив за ним у Китай", - розповів Рудік.

Чоловік продає свої машини від 18 до 30 тис. грн. Найдешевше коштує "Бурсак". Ця машина, за словами винахідника, призначена для студентів.

"Зателефонував раз російський режисер Федір Бондарчук і каже: "Мені треба неземні автомобілі". Замовив вісім штук для фільму "Залюднений острів". Під час зйомок три підірвав, а решту повернув мені. Зараз готую на продаж "Козака". Його беруть, щоб щодня їздити на роботу та у справах. Покупці моїх авто реєструють їх як саморобку. Вартість реєстрації така ж, як і серійної машини. Чим більше у моделі заводських деталей і вузлів, тим простіше її поставити на облік", - зазначив Рудік.

Мрією винахідника є серійний випуск власних машин, для цього потрібно $2 млн.

"Для моїх автомобілів час ще не настав. Виробництво таких машин не цікавить інвесторів. Якщо ці гроші вбехкати у розважальний центр, вони точно повернуться через рік. Автозавод же почне приносити прибуток у кращому разі через 4-5 років", - розповів Рудік.

Зараз ви читаєте новину «Винахідник з Києва продає саморобні автомобілі по 18 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

62

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути