середа, 03 лютого 2016 17:55

Відшкодування за "Автоцивілкою" збільшили удвічі

Відшкодування за "Автоцивілкою" збільшили удвічі
фото: ukr.media

З 1 лютого розміри виплат збільшили вдвічі як за завдану шкоду майну, так і життю та здоров'ю. Тепер за шкоду майну максимальна виплата буде 100 тис грн, а за шкоду життю та здоров'ю — 200 тис.

Відшкодування за здоров'я у 200 тис грн передбачене для одного постраждалого, але виплата не може перевищувати 500 тис. грн на один страховий випадок. Відповідне рішення погодила Державна регуляторна служба, розповіли Gazeta.ua у прес-службі Моторного транспортного бюро України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підняття страхових виплат не вплинуть на вартість полісів - експерт

Крім цього, виріс максимальний розмір виплат по європротоколах. До цього часу він становив 25 тис. грн, а тепер можна отримати до 50 тис. грн компенсації.

Автовласники побоювались користуватися спрощеною системою оформлення страхових випадків, бо боялися, що не вкладуться у суму 25 тис. грн.

Як раніше повідомляли в Моторному транспортному страховому бюро України, збільшення лімітів зумовлене не лише підвищенням цін на автомобільні запчастини, а й спробою наблизити українські стандарти страхування до європейських.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає поетапне підвищення розмірів страхових сум до рівня країн Європейського Союзу.

Раніше Державна регуляторна служба погодила зміни максимальних розмірів страхових виплат.

Зараз ви читаєте новину «Відшкодування за "Автоцивілкою" збільшили удвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути