вівторок, 31 липня 2018 17:37

В Україні з'явилися нові автомобільні номери

В Україні фіксують нові серії автомобільних знаків.

У столиці певний час існує маловідома серія номерних знаків КА. Тепер аналогічні нові серії з'явилися і для інших регіонів України, передає AutoConsulting.

З 2004 року коди регіонів були розподілені виключно з використанням літер, що збігаються в латинському і в українському алфавітах, починаючи з Києва: АА, АВ, АС тощо, в інтервалах АА - АХ, ВА - ВО, ВТ - ВХ, СА - СВ, СЕ - СН.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська ДАІ змушує водіїв змінювати "номерні знаки ЛДНР" на українські

Окремим кодом, який не входив до жодного інтервалу, стала серія ІІ. З 2006 року серія ІІ була виключена і підлягала вилученню.

У 2013 році прийняті зміни, відповідно до яких список кодів доповнили серіями в інтервалах НА - НХ, ІА - ІН, КА - КХ, за винятком серій НР та ІС, які не мали аналогів у кодуванні зразка 2004 року.

 

Таксистів і водіїв маршруток із ліцензією зобов'яжуть переходити на спеціальні жовті номерні знаки. Таксі з жовтими знаками у Києві отримають право рухатися смугою громадського транспорту.

Зараз ви читаєте новину «В Україні з'явилися нові автомобільні номери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути