середа, 16 вересня 2020 18:05

В Україні будуватимуть дороги з промислових відходів

В Україні будуватимуть дороги з промислових відходів
Українські дороги будуватимуть з промислових відходів з 2021 року Фото: Тиждень.ua

З 2021 року в Україні будуватимуть дороги з промислових відходів. Про це йдеться у державній програмі будівництва доріг на 2021-2025 роки. Документ опублікували на сайті Укравтодору 5 серпня.

"Запропонована Концепція є актуальною та прогресивною для економічного розвитку країни", – пояснила Координатор Комітету промислової екології та сталого розвитку Європейської Бізнес Асоціації Ольга Бойко.

Асоціація також рекомендує уточнити можливість фінансування Програми за рахунок коштів Державного дорожнього фонду. А також використовувати вторинну сировину як заповнювач у цементобетонних сумішах та шарах основи автомобільних доріг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили прототип літаючого автомобіля

У Дніпропетровській області оголосили тендер на експериментальну ділянку дороги Н-23. 7-кілометрова ділянка дороги на південь від Кривого Рогу буде капітально відремонтована за технологією укочуваного цементобетону. Окрім цього, замість щебеневих матеріалів використовуватимуть металургійні шлаки. Таке покриття здатне витримати навантаження від великовантажних транспортних засобів.

Зараз ви читаєте новину «В Україні будуватимуть дороги з промислових відходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути