середа, 16 вересня 2020 16:33

Створили прототип літаючого автомобіля

Створили прототип літаючого автомобіля
Ізраїльська компанія презентувала прототип літаючого автомобіля Фото: Укрінформ

Ізраїльська компанія Urban Aeronautics презентувала прототип літаючого автомобіля, про це 6 вересня повідомила газета The Jerusalem Post.

Машина здатна підніматися над землею за допомогою 2 компресорів у корпусі. На автівці відсутні арки для колес, натомість розробники встановили колеса, подібні до вертолітних. Прозорі двері відкриваються вверх. Фари розташовані на звичному місці.

Політ автомобілю забезпечують водневі паливні елементи. Водневий двигун виділяє водяну пару, що не шкодить навколишньому середовищу.

Компанія Urban Aeronautics незабаром випустить новинку на ринок. Її зможуть придбати як військові, так і цивільні замовники, розповідає генеральний директор компанії Рафі Йоель.

Розробники планують створити 2 моделі: CityHawk та Falcon XP.

Точної ціни і дати випуску літаючого авто поки не повідомляють. Перші моделі автомобіля виявляться досить дорогими, поки не налагодиться масове виробництво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям пропонують реєструвати автомобілі за новими правилами

Німецька компанія Canyon представила концепт транспорту майбутнього. Ззовні новинка має вигляд автомобіля, але всередині це електровелосипед, писали нещодавно в міжнародному виданні Dezeen.

Зараз ви читаєте новину «Створили прототип літаючого автомобіля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути