Ексклюзиви
середа, 27 грудня 2017 10:30

В Україні знайшли заміну легендарному ГАЗ-66

Невдовзі українська армія може отримати повнопривідні версії Tata LPTA 713 TC. Такі використовують в Індії.

Автор: Вікіпедія
  Газ-66
Газ-66

За своїми характеристиками індійська Tata перевершує російський аналог, при цьому має дуже привабливу ціну. А головне - дуже невибаглива в експлуатації, пише AUTO-Consulting.

Армійська модифікація Tata оснащена дизельним двигуном, потужністю 125 к.с. Вантажівка - повнопривідна, у ній знижений ряд трансмісії і збільшений кліренс. Вантажопідйомність Tata - 2500 кг. Це на 500 кг більше, ніж у ГАЗ-66. Вантажівка може буксирувати причіп масою до 5 т.

Автор: Автоконсалтинг
  Tata LPTA 713 TC
Tata LPTA 713 TC
Автор: Автоконсалтинг
  Tata LPTA 713 TC
Tata LPTA 713 TC

На шасі Tata LPTA 713 можна виготовити бортову армійську вантажівку, санітарний автомобіль, автомайстерню або носій озброєння (наприклад, для зенітної установки ЗУ-23). Її габаритні розміри: довжина - 5,75 м, ширина - 2,16 м. Маса вантажівки - 5,15 т.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нацгвардії протестували надсучасний бронеавтомобіль

Уже пройшли перші випробування армійської Tata. Вони показали, що ця вантажівка перевершує ГАЗ-66, зберігаючи його головні риси - високу прохідність, компактність і міцну конструкцію.

"Бориспільський автозавод" готовий розгорнути виробництво цього автомобіля, як тільки отримають згоду від ВСУ. Обіцяють запропонувати різні модифікації вантажівки 4х4.

ГАЗ-66 — радянський вантажний автомобіль підвищеної прохідності з колісною формулою 4×4. Його створили конструктори Горьківського автомобільного заводу. Повнопривідна безкапотна радянська вантажівка прославилася високою прохідністю й невимогливістю. Вона стала наймасовішим повнопривідним вантажним автомобілем Радянської армії протягом 1960-1990 років. У народі його прозвали шишига, шишарик.

Зараз ви читаєте новину «В Україні знайшли заміну легендарному ГАЗ-66». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути