вівторок, 19 серпня 2008 16:33

У США пройшов конкурс елегантних автомобілів (ФОТО)
5

На Західному побережжі США в містечку Пеббл-Біч (штат Каліфорнія) відбувся традиційний огляд Concoursd"elegance. Щороку гламурний захід збирає разом найкрасивіші автомобілі планети. Причому брати участь в конкурсі можуть як сучасні серійні машини, так і концепти, і автоантикваріат.

Однією з найяскравіших зірок виставки став концепт PininfarinaHyperion - останній прижиттєвий проект Андреа Пінінфаріни. Майбутня мрія будь-якого колекціонера названа на честь міфологічного титана і побудована на базі Rolls-royce Drophead Coupe. Двигун V12 об"ємом 6,75 л залишений без змін і розвиває 453 л.с., забезпечуючи розгін до 96 км/г за 5,6 с. Максимальна швидкість обмежена на рівні 250 км/г, передає Drive.ru.

Натхненням для дизайнерів служили гігантські купе початку минулого століття. Дотримуючись духу тих машин, творці зрушили передні стійки на 400 мм назад, і при незмінній колісній базі унікальний Rolls-royce став двомісним. Це, безумовно, вимагало доопрацювання силової структури кузова. Зате дозволило розмістити між рідним моторним щитом і новою додатковою перегородкою стилаж для спортивних рушниць. Він прикритий полірованою дерев"яною панеллю. Зовнішні панелі виготовлені з вуглепластика. Двері, що відкриваються проти ходу, виконані з дерева. Їх виготовлення довірили майстрам, які зазвичай працюють над створенням розкішних яхт. Замовив унікальний автомобіль відомий колекціонер Роллс-Ройсів Роланд Холл. Саме на його примху в передню панель вбудований годинник Girard-perregaux. Вартість проекту так і залишилася таємницею.

Як пише Autonews.ru, на нинішньому заході навряд чи знайдеться автомобіль, який зможе затьмарити собою інтерес до білосніжного родстера Bugatti Veyron. Загальновизнана вершина сучасного автомобілебудування з"явилася перед публікою без даху. Проблему безпеки суперавтомобіля вирішує посилений кузов і повітрозабірники, розташовані за головами пасажирів і грають роль захисних елементів, коли автомобіль перевертається. Внутрішній шик BugattiVeyron був доповнений новою високоякісною шкірою, яка, природно, не боїться вологи. Bugatti з серійним номером "1" проданий тут же, в Каліфорнії, найщасливішому автовласникові. У його руках опинився загальновизнаний еталон.

Навіть найзвичайніші автомобілі з"являються на PebbleBeach в незвичайному вигляді. Volkswagen представив в Каліфорнії спеціальне видання моделі PassatCC. І воно добре не тільки тим, що під капотом у нього стоїть 280-сильний V6 об"ємом 3,6 літри, пов"язаний з колесами досконалою 6-ступінчастою трансмісією DSG з подвійним зчепленням, але і своїм триколорним забарвленням. Цей VW буквально золотий, саме цей колір переважає в забарвленні кузова разом з коричневим і сірим. Спеціально для цього автомобіля в салоні використовується рідкісна шкіра і центральна панель з незвичайних матеріалів. Для всіх пасажирів встановлені індивідуальні спортивні сидіння, а зовні автомобіль прикрашають нові 19-дюймові диски.

Lexus представив тут модель-флагман LS600h L PebbleBeachEdition. Обмежена серія отримала унікальний колір кузова - матово-коричневий "перламутровий трюфель", а також незвичайну комбінацію алебастрово-білої шкіри і чорної обробки в інтер"єрі. Салон оброблений рідкісною породою клена, темно-сірий малюнок деревини якого нагадує павине око. Нержавіюча сталь, спеціальне підсвічування і інші особливості інтер"єру оточать пасажирів неабиякою атмосферою елегантності.

Cadillac вибрав зелений газон Пеббл-Біч для світової прем"єри свого авангардного рубаного універсала CTSSportWagon. Новий кузов стане логічним функціональним додатком до лінійки нового покоління CadillacCTS. Німецькі преміум-марки давно і з успіхом продають більш практичні універсали. Cadillac вивчив манеру конкурентів і виліпив кузов SportWagon на свій авангардний лад. Колісна база нового CTSSportWagon залишилася такою ж, як у седана - 2880 мм, а загальна довжина навіть зменшилася на 7 мм, але те, які вольності з багажником може дозволити собі господар універсала, вражає. У його розпорядженні 720 літрів об"єму за задніми сидіннями, які при опущених спинках крісел дають вагон простору. Мотори SportWagon повністю успадкував від седана. Топова версія володіє 3,6-літровим V6 потужністю 263 к.с. і обладнується повним приводом.

Зараз ви читаєте новину «У США пройшов конкурс елегантних автомобілів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути