четвер, 26 грудня 2019 09:34

Усі британські дипломати пересядуть на електрокари

Усі британські дипломати пересядуть на електрокари
Британські дипломати по всьому світу пересядуть на електромобілі. Фото: Delo.ua

Співпробітники британського дипломатичного корпусу по всьому світу їздитимуть лише на електричних або гібридних автомобілях.

"Міністерство закордонних справ замінить автомобілі британських дипломатів повністю електричними або гібридними моделями в рамках програми зі зменшення викидів у навколишнє середовище вуглекислого газу", - повідомляють на офіційному сайті МЗС Великої Британії.

Британські посольства у Осло та Ватикані вже здійснили такий екологічно обумовлений перехід. Наступні 30 британських дипломатичних представництв у різних країнах і містах, зокрема в Києві, замінять автомобілі до квітня 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 90% українських електромобілів – вживані

До 2022 року МЗС Великої Британії планує мати в своєму автопарку 25% автомобілів із нульовим викидом вуглекислого газу, а до 2030 року - 100%. Окрім цього, хочуть встановити сонячні панелі на дахах своїх диппредставництв.

За десять місяців 2019 року в Україні зареєстрували близько 5,5 тис. електромобілів. 91% з усіх машин - вживані. Попит на легкові електромобілі зріс на 42%, комерційні - вдвічі.

Зараз ви читаєте новину «Усі британські дипломати пересядуть на електрокари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути