понеділок, 02 листопада 2015 15:58

Уряд заборонив рух вантажівок вагою понад 24 тонни

Уряд заборонив рух вантажівок вагою понад 24 тонни

Рух вантажного транспорту з навантаженням на вісь більше 7 тонн або вагою понад 24 тонн заборонять на автомобільних дорогах місцевого значення. Кабінет міністрів вніс зміни у відповідні Правила дорожнього руху. Про це йдеться в постанові Кабміну №869 від 21 жовтня

"Вантажівки вагою понад 24 тонн це занадто важке навантаження для українських доріг. Через це руйнується асфальт на наших дорогах", - каже Gazeta.ua Павло Мельник, директор агенції "МПП-консалтинг".

Вантажні перевізники намагаються заощаджувати кошти й перевантажують машини у кілька разів.

"Наприклад, при перевезенні зерна фура має допустиму вагу для наших доріг 24 тонни, а насправді на дорогах їздять фури вагою 60-70 тонн. Взагалі контролем відповідності ваги має займаєтися Державтоінспекції. Але вона просто добре здирає гроші, замість того, щоб зупиняти перезавантажені фури. Корупційні схеми добре налагоджені. А бізнес економить гроші будь-якими шляхами," - каже експерт.

За словами експерта, у розвинених країнах у дороги вбудовують автоматичні ваги. При проїзді фури вимірюється її маса та сила тиску на дорожнє покриття. Зазвичай такі ваги стоять перед постами поліції і вони контролюють вагу кожної проїжджаючої повз фури. Якщо виявлено порушення, її зупиняють і виписують штраф.

"Позитивні зміни відбудуся у нас тільки тоді, коли буде високо розвинена економіка. Перевезення є надвитратним. Вести 40 тонн за один раз, звичайно, дешевше, ніж за 2 рази. В Україні через це часто перевантажують авто і відповідно економлять. Лише високий рівень економіки змінить ситуацію. Тоді перевезення дещо подорожчають, але стандарти перевезень покращаться", - прогнозує експерт.

Нагадаємо, заступник голови КМДА повідомив, що фурам заборонять в'їжджати до Києва під час снігопадів. Таким чином планують зняти проблему перенагромадження великогабаритного транспорту перед містом .

Зараз ви читаєте новину «Уряд заборонив рух вантажівок вагою понад 24 тонни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути