четвер, 01 червня 2017 12:02

Унікальні Jaguar та Buick Le Sabre: завтра у Львові стартує фестиваль ретроавтомобілів Leopolis
4

У Львові відбудеться фестиваль ретроавто
Фото: Zik
У Львові відбудеться фестиваль ретроавто
У Львові відбудеться фестиваль ретроавто

Завтра, 2 червня, стартує фестиваль ретроавтомобілів Leopolis Grand Prix 2017. Помилуватися двома сотнями унікальних моделей можна буде протягом 3 днів.

Спеціально до свята парк культури ім. Богдана Хмельницького перетворять на окреме ретромісто з вулицями: Англійська, Німецька, Українська, Радянська, Французька, Американська, Італійська, Японська, Польська, Байкерська, Скандинавська. На кожній з них відбудеться презентація автомобілів цих країн та їхньої національної кухні.

Автор: Zik
  У Львові відбудеться фестиваль ретроавто
У Львові відбудеться фестиваль ретроавто
До участі в конкурсі елеганції, виставці та параді допускають автомобілі до 1985 року випуску або ексклюзивні. До перегонів: автомобілі до 1975 року випуску; з оригінальним кузовом та двигуном.

Цьогоріч у фестивалі візьмуть участь 200 автомобілів із 9 країн світу: України, Білорусі, Польщі, Литви, Австрії, Італії, США, Естонії та Чехії.

Американський автопром представлять Ford T, Pontiac Landau, Cadillac de Ville, Cadillac Calais, Buick Le Sabre та Buick Electra.

Автор: Zik
  У Львові відбудеться фестиваль ретроавто
У Львові відбудеться фестиваль ретроавто

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Машина офіцерів Третього рейху, ралі в старовинних авто й неймовірна атмосфера - стартує "Ретрофест" у Кам'янці-Подільському

Унікальний Jaguar SS100 1936-го покажуть на Англійській вул. А перший родстер компанії BMW DA3 Wartburg 1930-го можна буде побачити на Німецькій.

Презентують на фестивалі також радянські автомобілі членів політбюро компартії, зокрема ЗіЛ-115 Володимира Щербицького.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На OldCarLand презентували перший у світі автомобіль

Крім того, для найменших гостей у дитячому кварталі відбудуться перегони на дитячих педальних автомобілях "Формула-001".

Загалом "Leopolis Grand Prix 2017" не обмежиться тільки автомобільними перегонами і презентацією ретроавто. В програмі фестивалю багато різноманітних культурних акцій і конкурсів на автомобільну тематику. Серед них: дитяче автомобільне свято і вечірні концерти.

Фестиваль у Львові вперше відбувся 8 вересня 1930-го. Тоді стартували кільцеві перегони міськими вулицями. Траса мала форму трикутника зі зрізаними кутами. Тому перегони отримали назву "Львівський трикутник". У 2011 році міжнародний автофестиваль "Leopolis Grand Prix" відродив перегони в статусі ретро на історичній трасі "Львівський трикутник".

Зараз ви читаєте новину «Унікальні Jaguar та Buick Le Sabre: завтра у Львові стартує фестиваль ретроавтомобілів Leopolis». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути