пʼятниця, 09 серпня 2013 09:15

Українські авто теж можуть подорожчати через утилізаційний збір

Українські авто теж можуть подорожчати через утилізаційний збір
Українські автовиробники можуть постраждати від утилізаційного збору, на введення якого самі ж і наполягали. Фото: dt.ua

В Україні услід за іномарками можуть подорожчати і вітчизняні автомобілі.

За словами виробників, вони ризикують не встигнути до 1 вересня 2013 року виконати вимоги закону, тому утилізаційний збір пошириться і на них, пише "Комерсант-Україна" в публікації "Отечественные автомобили могут подорожать".

"Ми не встигаємо на 1 вересня виконати вимоги закону. На створення виробничої програми та її реалізації буде потрібно більше часу, і до 1 вересня ми не встигаємо", - сказала керівник відділу зі зв'язків з громадськістю компанії "Єврокар" (виробляє Skoda) Олена Гавинська.

Віце-президент з виробництва корпорації "Укравто" Олег Папашев заявив, що у ЗАЗу поки теж немає такої програми.

"Єврокар" вже повідомив дилерам про підвищення цін на весь модельний ряд: з вересня машини подорожчають на 7,3 тис. грн, що еквівалентно утилізаційному збору.

Папашев сказав, що його компанія все ж розраховує встигнути виконати вимоги закону і поки ціни не підвищувала.

АІС прийме рішення з цього питання тільки у вересні, сказав директор з маркетингу компанії Сергій Боровик.

Саме українські автовиробники наполягали на введенні з 1 вересня 2013 року утилізаційного збору, який сплачується при імпорті автомобілів в країну.

Виробники звільняються від його сплати за умови погодження з урядом програми створення або модернізації виробничих потужностей і нових робочих місць.

При цьому автозаводи повинні створити власні мережі пунктів з приймання (в кожному місті з населенням від 50 тис осіб) і розбирання (у кожній області) автомобілів, що підлягають утилізації.

Зараз ви читаєте новину «Українські авто теж можуть подорожчати через утилізаційний збір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути