Ексклюзиви
субота, 22 жовтня 2016 11:10

Україна в лідерах із продажу електромобілів

Україна в лідерах із продажу електромобілів

Україна потрапила в ТОП-10 країн Європи, в яких найчастіше купують електромобілі. У продажах поступається лише Норвегії, Швейцарії, Австрії, Франції, Нідерландам і Швеції.

Про це повідомляє "Главком".

У 2016 році сегмент електричних машин відвоював 0,7% українського ринку нових автомобілів.

За даними Європейської асоціації виробників автомобілів (ACEA), за перше півріччя 2016-го частка електрокарів у структурі продажів нових авто в ЄС становила 0,4%. Тобто менше, ніж в Україні.

Відсоток людей, які при купівлі автомобіля роблять вибір на користь електрокара, вищий, ніж в Україні, тільки в чотирьох країнах Європи. Наприклад, Норвегії 15% ринку нових авто мають електричний двигун. Країна є світовим лідером за цим показником. В Швейцарії, Австрії, Франції та Нідерландах на кожну сотню проданих машин одна – на "батарейках". А у Швеції показник вищий за наш усього на 0,02 відсоткових пункти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Концерн Daimler розробить 6 електрокарів

За півроку українці купили майже у 6 разів більше електромобілів, ніж поляки чи росіяни. Тоді як автомобільний ринок РФ більший за український майже в 25 разів. Узагалі за відсотком електромобілів у структурі продажів нових авто Росія має один з найгірших показників у Європі – 0,004%. Гірші справи хіба що в тих країнах, де електричні машини не продаються зовсім.

Обійшла Україна й країни Балтії: за півроку українцям продали в 2,2 разу більше електрокарів, ніж у Литві, Латвії та Естонії разом узятих. Позаду залишилася також заможна Фінляндія, в якій продається приблизно вдвічі більше звичайних автомобілів, ніж у нас.

Зараз ви читаєте новину «Україна в лідерах із продажу електромобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути