понеділок, 18 липня 2011 15:27

Україна не "дозріла" до платних доріг - Колесніков

Україна не "дозріла" до платних доріг - Колесніков

"Укравтодор" вклав 15 млрд грн у будівництво непродуманих відрізків доріг.

Про це на прес - конференції розповів віце-прем'єр Борис Колесніков.

"Міністерство згідно з указом президента - єдиний замовник доріг. А "Укравтодор" вклав у будівництво 15 млрд грн. Куди вони ведуть ці дороги ніхто не думав. Тепер, щоб їх закінчити мені треба ще 14 млрд вкласти", - розповів віце-прем'єр.

Віце-прем'єр також зазначив, що Україна ще не "дозріла" до платних автобанів. Каже, що середні зарплата не дозволить українцям вільно ними користуватися.

"Я б із задоволенням переклав на концесіонерів будівництво доріг. Але немає ринку. А без попиту для країни будувати платні дороги невигідно. Адже якщо ними не проїжджатиме гарантована кількість машин, то маємо доплачувати інвесторам з бюджету", - додав чиновник

Колеснікову нагадали, що "Украавтодор" вважає концесійне будівництво доріг вигідним. У цій структурі запевняють, що така дорога обійдеться державі у 30 коп за км.

"Не хочу ставити їх у незручне становище. Але на міжнародних зустрічах керівництво Украавтодору називало значно більші цифри. Уряд у Чехії вже спробував побудувати дороги у концесію з приватними інветорами. Це закінчилося дефолтом. Нехай Украавтодор за свій рахунок з'їздить у відрядження до Чехії й вивчить це питання. А потім вже робить публічні заяви", - додав чиновник.

Нагадаємо, що Колесніков виступає за скасування монополії "Укравтодору" на будівництво доріг.

Зараз ви читаєте новину «Україна не "дозріла" до платних доріг - Колесніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути