пʼятниця, 29 січня 2016 15:09

Україна модернізуватиме американські бронемашини

Україна модернізуватиме американські бронемашини
фото: unn.com.ua

Держпідприємство "Укроборонпром" модернізуватиме американські броньовані автомобілі HMMWVs.

В ході Міжнародної конференції по бронетехніці, що проходила в Лондоні, Державне підприємство "Спецтехноекспорт", що входить до складу Державного концерну "Укроборонпром", оголосило про підписання контракту з компанією Textron Systems (США) з постачання в Україну модернізованих за програмою SCTV бронеавтомобілів HMMWVs (Хамві) та подальшої модернізації такої техніки в Україні. Про це повідомляє інтернет-видання "Главное"

"Контракт передбачає виробництво і поставку в Україну трьох "високозахищених бойових тактичних автомобілів", а також можливість використання запатентованих технологій Textron Systems для самостійної модернізації автомобілів "Хамві" на підприємствах ДК "Укроборонпром".

Програма модернізації SCTV передбачає установку повністю броньованої моноблокової капсули з V-подібним днищем, що серед доступних на сьогодні технологій забезпечує найвищий рівень захисту екіпажу на автомобілях цього класу. Крім того, модернізація двигуна і удосконалення підвіски забезпечують високу продуктивність і мобільність бронеавтомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які бронемашини виготовляють в Україні

Денис Гурак, заступник генерального директора із зовнішньоекономічної діяльності ДК "Укроборонпром", зазначив, що програма модернізації SCTV значно поліпшить технічні характеристики і живучість українських "Хамві", а також підвищить рівень захисту екіпажів. Оновлена техніка буде мати посилене шасі і підвищений рівень захисту від ураження боєприпасами і осколками, що буде відповідати класифікації MRAP - типу бронеавтомобілів, захищених від підриву і атак із засідок.

Використання запатентованих технологій компанії Textron Systems дозволяє використовувати модернізовані за програмою SCTV бронеавтомобілі для виконання різноманітних завдань, зокрема, здійснення вогневої підтримки, командування та управління, розвідки, інженерного забезпечення та мобільної передислокації військових".

Зараз ви читаєте новину «Україна модернізуватиме американські бронемашини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути