середа, 09 вересня 2020 14:35

Uber розвозитиме клієнтів тільки на електрокарах

 

8 вересня транспортна компанія Uber оголосила, що в Північній Америці та Європі 100% поїздок здійснюватиме на електромобілях до 2030 року, а до 2040-го - в решті світу.

У компанії вирішили, що стягуватимуть додаткову плату за поїздки, здійснені на електромобілях, щоб спонукати водіїв зробити перехід. Замість того, щоб платити їм безпосередньо за обмін автомобілів на електричні.

З сьогоднішнього дня Uber вводить додаткову плату Uber Green у 15 містах США і Канади. Водії, які використовують гібридні або електричні транспортні засоби для підбору пасажирів, отримають додаткові 50 центів за поїздку. Працівники, які використовують конкретно акумуляторні електромобілі, додатково отримають ще один долар. В цілому 1,50 долара за поїздку.

Це означає, що поїздки на гібридних або електричних автомобілях стануть трохи дорожчими для клієнтів Uber. У компанії це вважають необхідними витратами, які допоможуть прискорити перехід до автопарку з нульовим рівнем викидів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можуть зрости штрафи за перевищення швидкості: назвали цифри

У Києві ще кілька років тому почала працювати перша служба таксі, автопарк якої повністю складається тільки з електромобілів. Незважаючи на вищі тарифи і відносно невелику кількість машин, "Оксі-Таксі" будує свою мережу електрозарядних станцій і навіть планує розширювати бізнес преміальними і вантажними електротаксі.

Зараз ви читаєте новину «Uber розвозитиме клієнтів тільки на електрокарах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути