вівторок, 27 вересня 2016 09:44

У жовтні відбудеться передостанній етап чемпіонату України з ралі

У жовтні відбудеться передостанній етап чемпіонату України з ралі
Автор: Юрій Кардашевський

З 7 по 9 жовтня 2016 року на Львівщині та Закарпатті відбудеться етап чемпіонату України з ралі "XIV ралі Галіція".

Протяжність змагальних ділянок - 149,84 км, а загальна дистанція ралі понад 350 км, розповів Gazeta.ua директор ралі Сергій Єженков.

"Ралі пройде на території двох областей. Особливість цього змагання у тому, що відкриватимуть і закриватимуть його міські спецділянки. 7 жовтня відбудуться 2 проїзди суперспецділянкою у Поляні, що на Закарпатті. В неділю будуть ще дві міські ділянки — у Дрогобичі. Там відбудеться церемонія відкриття на нагородження. Загальна довжина спецділянок становить 150 кілометрів", - каже Єженков.

Більшість дистанції пролягає гравієм, але на Закарпатті асфальтне полотно. Враховуючи стан асфальтового покриття, під час всієї дистанції траси змагання екіпажам дозволили використовувати шини для гравію. Як вийняток — на міських суперспецділянках дозволили використати додаткові комплекти шин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрій Шаповалов переміг на другому етапі Чемпіонату України з ралі

Нині лідерство у чемпіонаті в екіпажа Олександра Козлова та Олександра Островського на Subaru Impreza STI. Вони набрали у попередніх етапів 130 залікових балів. Найближчий переслідувач — Дмитро Роткевич зі штурманом Іваном Мішином. Екіпаж виступає на Mitsubishi Lancer Evolution і відстав від лідерів на 21 очко. Третім йде екіпаж Юрія Хоміцького та Андрія Рощенка на Subaru Impreza STI. Екіпаж здобув 67 очок. За перемогу на одному етапі нараховують 50 залікових балів, тож на "Ралі Галіція" визначать чемпіона. Якщо Дмитро Роткевич переможе етапі — то збільшить свої шанси на чемпіонство.

Минулого року "Ралі Галіція" провели двічі як два етапи поспіль. 12-а "Галіція" пройшла поблизу куротної Східниці, а "XIII ралі Галіція" - у Миколаївському районі Львівщини.

Нагадаємо, Валерій Горбань переміг на ралі "Стара фортеця".

Зараз ви читаєте новину «У жовтні відбудеться передостанній етап чемпіонату України з ралі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути