понеділок, 16 березня 2020 12:58

У США з'явилися перші електромобілі Tesla Model Y

У США з'явилися перші електромобілі Tesla Model Y
Електромобіль Tesla Model Y. Фото nv.ua

Американська компанія Tesla почала поставки нового електрокара Model Y на півроку раніше, ніж планувала. Свої перші електоромобілі клієнти отримали ще минулої п'ятниці. Про це повідомляє Electrek.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Машина на сонячних батареях перетнула Австралію на швидкості менше 20 км/год

Про те, що електрокари Tesla Model Y почнуть поставляти в березні, повідомили самі покупці. Клієнтам надійшли листи від компанії з пропозицією підтвердити дату поставки через фірмовий аккаунт.

Спочатку світовий ринок побачить найдорожчий у комплектації електромобіль Model Y Performance. У США Tesla Model Y коштує $61 тис. В Німеччині – $ 69 тис. Також пізніше з'являться більш доступні версії – комплектація Standard з батареєю меншої ємності та заднім приводом за $ 39 тис.

Model Y - це кросовер, який зроблений на базі найбюджетнішої Model 3, тому його головна відмінність полягає у розмірах. Tesla розробила Model Y у чотирьох варіантах: Standard Range, Long Range, Dual Motor AWD і Performance.

Дизайн інтер'єру Model Y повністю повторює попередню версію. Model Y взяв краще з Model 3 і Model X - за габаритами він лише на 10% більший седана. Він має більший кліренс і просторий салон.

Версії Long Range і Dual Motor AWD мають розгін до 100 км/год за 4,8 секунди, запас ходу 508 км. Максимальна дальність пробігу варіанту Standard Range - 370 км, розгін до "сотні" - 5,9 секунд, а швидкість обмежена на позначці в 193 км / год. Версія Performance розганяється до "сотні" за 3,5 секунди, запас ходу 508. Dual Motor AWD має розгін до 100 км / год за 4,8 секунди. Максимальна швидкість: 215 км / год. Запас ходу - 450 км.

Найдешевшою версією Model Y є Standard Range, його можна придбати за $39 000. Але такі з'являться в продажу в останню чергу.

Раніше в Tesla планували почати поставки не раніше осені 2020 року. Однак згодом стало відомо, що перші авто покупці отримають вже в березні.

Зараз ви читаєте новину «У США з'явилися перші електромобілі Tesla Model Y». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути