понеділок, 20 січня 2014 17:51

У Німеччині під час тестів розбили перший електроспорткар BMW i8

В Німеччині у аварію потрапив тестовий прототип гібридного спорткара BMW i8. Приблизна вартість такого автомобіля, спорядженого різним спеціальним обладнанням, складає більше 200 тисяч євро.

Інцидент стався в Баварії на трасі A92 неподалік від міста Фрайзінг. 30-річний тест-пілот BMW, ім'я якого не називається, не впорався з керуванням, після чого автомобіль врізався в розділовий бар'єр, перетнув дорогу і зупинився на крайній правій смузі. В якості причин ДТП місцева поліція називає надмірну швидкість руху і мокре дорожнє полотно (під час аварії йшов дощ).

Водій в результаті аварії не постраждав, однак спорткар отримав значні пошкодження, включаючи поломку рульового управління і підвіски.

BMW i8 комплектується гібридною силовою установкою сумарною потужністю 362 кінські сили. До її складу входить 231-сильний трициліндровий турбоагрегат 1.5, електродвигун, комплект літієвих акумуляторів і шестиступінчастий "автомат". Спорткар здатний розганятися з нуля до ста кілометрів на годину за 4,4 секунди, а його максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 250 кілометрів на годину. Європейські продажі спорткара почнуться навесні поточного року. Ціни на модель починаються від 120 тисяч євро.
 
Зараз ви читаєте новину «У Німеччині під час тестів розбили перший електроспорткар BMW i8». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути