неділя, 18 листопада 2018 17:47

У Києві відкрили нову швидкісну зарядну станцію для електромобілів

У Києві відкрили нову швидкісну зарядну станцію для електромобілів

У Києві почала роботу ще одна швидкісна зарядна станція. Її вже внесли міжнародні карти швидкісних зарядок для електромобілів.

Електрозаправка знаходиться на території торговельного центру "Проспект" по вул. Гната Хоткевича. Її там встановила компанія ElectroСars.

Станція вже пройшла випробування, під час яких зарядилося понад 100 електромобілів. Зараз працює цілодобово, розрахована на одночасне зарядження одночасно двох електромобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інноваційний мотоцикл і балакучий робот - у Києві відбувається технологічна виставка

Підтримує роботу із більшістю популярних в Україні електромобілів. Має режим швидкісного заповнення акумулятора за стандартом CHAdeMO (50 кВт). Заряджає акумулятори до 80% за 30 хвилин. Крім цього, працює за стандартом зарядження Combo на 50 кВт, Tуре 2 на 43 кВт.

Зарядження електромобілів платне - 6 грн за кВт/год. Оплата заправки здійснюється за допомогою спеціального додатка на мобільному телефоні OnCharge.

Україна другий рік поспіль входить у топ-10 країн лідерів із поширення електромобільного транспорту й інфраструктури. Кількість точок зарядки електромобілів в Україні у кілька разів більша ніж в Росії, Білорусі, Румунії й Молдові разом взятих. Всього в країні діє понад 1200 електрозаправок. З них 174 швидкісних.

Нещодавно Верховна Рада прийняла у другому читанні закон, що передбачає зменшення акцизу на ввезення машин з іноземними номерами. У законі передбачено введення акцизу і на електромобілі.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрили нову швидкісну зарядну станцію для електромобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути