вівторок, 17 травня 2016 15:02

У Києві пройде виставка електромобілів Plug-in Ukraine

У Києві пройде виставка електромобілів Plug-in Ukraine
фото: auto.ria.com

З 10 по 12 червня у Києві триватиме міжнародна виставка електромобілів Plug-in Ukraine. Її проведуть у "КиївЕкспоПлазі".

Крім автомобілів, на виставці презентують двоколісний електротранспорт, який виготовляють в Україні.

"Виставка присвячена розвитку електромобілів в Україні. Вона має три складові: електроавтомобілі, двоколісний електротранспорт та інфраструктура. На заході обговорять кредитування покупки такого транспорту. Також обговоримо проблему електромобілів. Зокрема відсутність зарядної інфраструктури. У Києві є лише дві швидкісні заправки. Крім цього нема державної підтримки. Наприклад, у США повертають від 10 до 17 тисяч доларів за покупку електромобіля. У різних штатах ця цифра різна", - каже Володимир Шмуклер, директор компанії "Євроіндекс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї почали пересаджувати таксистів на електромобілі

В Україні купують близько двох електромобілів у день. Загалом у минулого року в світі на 80% частіше купували електромобілі. Приріст гібридних машин становив 63%. До 2020 року планують реалізувати понад 20 млн авто. В Україні ж планують до цього часу продавати 10 тис. електромобілів.

"Норвегія стала четвертою країною, яка продала 100 тисяч електромобілів. Найцікавіше, що попри популяризацію таких авто в країні, жителі Норвегії досі мають питання щодо експлуатації машин на електротязі. Тож для нашої країни це ще актуальніше завдання - проінформувати людей про електромобілі, про особливості експлуатації. Адже наш ринок теж розвивається. За 2015 рік в Україні продали близько 460 електромобілів. Це 1 відсоток від проданих нових автомобілів", - розповів Сергій Нікулін, керівник проекту emobilis.

На виставці запропонують здійснити тест-драйв електромобілів. Також покажуть зарядні станції, акумулятори та інші комплектуючі для транспорту з електродвигунами.

Нагадаємо, вчора у Києві показали концепт вітчизняного електромобіля Synchronous.

Зараз ви читаєте новину «У Києві пройде виставка електромобілів Plug-in Ukraine». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути