четвер, 09 квітня 2015 16:33

У Києві поменшало заторів через дорогий бензин

У Києві поменшало заторів через дорогий бензин
Фото: vkurse.ua

За рік дорожня ситуація час проїзду по найбільших вулицях столиці в ранковий час пік скоротився в середньому на 5%, в вечірній - на 7%. Про це йдеться у дослідженні сервісу "Яндекс.Затори".

"Те, що на київських дорогах стало вільніше, найімовірніше, пов'язано зі зростанням цін на бензин і ускладненням економічної ситуації в країні", - зазначається в дослідженні.

Як наголошується, найскладнішим місяцем був грудень 2014 - головним чином через передсвяткову активність на дорогах. Найменше заторів було в липні та січні, коли багато автомобілістів виїжджали з міста.

За рік ресурс всього один раз показав у Києві максимальні десять балів - вранці 5 лютого 2015 року, коли місто спинилось в багатокілометрових заторах після сильного снігопаду.

"Найдовші пробки Києва зазвичай утворюються на Малій окружній дорозі між проспектом Генерала Ватутіна та Чоколівському бульварі. У 2015 році найбільша пробка була зафіксована увечері 20 березня: вона розтяглася майже на 11 кілометрів - від перетину вулиці Гетьмана і Борщагівської вулиці до середини Московського мосту", - йдеться в дослідженні.

У будні в Києві помітні години пік: вранці з 8:30 до 9:30 і ввечері з 18:00 до 19:00, причому ввечері завантаженість зазвичай помітно вище, ніж вранці. Влітку ранковий час пік майже пропадає, але вечірній залишається на тому ж рівні.

У досліджений період найвільнішими дороги були найчастіше в понеділок, а найбільш завантаженими - в п'ятницю. У суботу та неділю дороги Києва майже завжди вільні.

Дослідження ресурсу виявило, що при рівній довжині шляху з правого берега Дніпра майже завжди можна доїхати до центру міста швидше, ніж з лівого. А з лівого берега до центру швидше добираються мешканці півдня - вони можуть використовувати кілька мостів, тоді як північ з центром з'єднує лише один Московський міст.

 

Зараз ви читаєте новину «У Києві поменшало заторів через дорогий бензин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути