вівторок, 16 вересня 2008 14:20

У Британії швидкість машин контролюватимуть супутники

У Британії в недалекому майбутньому буде введена в дію безпрецедентна глобальна система безпеки дорожнього руху.

За дотриманням швидкісного режиму стежитиме мережа супутників, віддаючи при необхідності бортовим комп"ютерам машин наказ скинути швидкість. Як пише британська Telegraph, ця система вже прошла випробування в експериментальному режимі, і міністерство транспорту Англії визнало результати досвіду більш ніж успішними.

Система "розумного" регулювання швидкості (Intelligent Speed Adaptation) складається з декількох сателітів і блоків-ресіверів, встановлених в автомобілях. Супутники відстежують місце розташування і швидкість руху машини так само, як і в системі gps-навігації, проте здійснюють і зворотний зв"язок.

Застереження про порушення швидкісного режиму може видаватися у вигляді звукового сигналу для водія або у вигляді команди бортовому комп"ютеру зменшити подачу палива в двигун. Головна проблема, яку ще належить вирішити мінтрансу Англії, - це створення максимально детальної карти країни, на яку будуть нанесені всі дороги з відповідними мітками швидкісних режимів, повідомляє Autonews.
Зараз ви читаєте новину «У Британії швидкість машин контролюватимуть супутники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути