Ексклюзиви
пʼятниця, 22 грудня 2017 14:16

Toyota заявила про випуск 10 моделей електрокарів

Toyota заявила про випуск 10 моделей електрокарів
До 2020-го бренд випустить 10 електричних моделей. Фото: Драйв

Японський автовиробник Toyota Motor оприлюднив план переходу на електромобілі та гібриди. Протягом наступних 32 років моделі корпорації знизять викиди парникових газів на 90%.

Компанія прогнозує збільшення попиту на електрокари, пише electrocars.ua.

За наступні 3 роки бренд випустить 10 електричних моделей. Спочатку почнуть продавати у Китаї. Згодом вийдуть на ринок Японії, Індії, США та Європи. У наступному десятилітті з'являться нові легкові та комерційні електромобілі на водневому паливі.

До 2030-го компанія планує продати 5,5 млн електрифікованих машин. 1 млн - електрокари із кількома двигунами. Усі інші - класичні електромобілі та машини на водневому паливі.

До 2025 року в Toyota і Lexus не залишиться моделей, які не мають модифікації із електричним або гібридним двигунами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Made in Japan: як розбиваються японські седани

На розробку батарей для електрифікованих машин компанія витратить $13,3 млрд. Спільно з Panasonic почне розробку та випуск нової генерації акумуляторів із рідким електролітом. Крім того, Toyota, Mazda Motor і постачальник автокомпонентів Denso заявили про спільну розробку архітектури для електричних машин. Прогнозують, що участь у розробці можуть взяти Subaru і Suzuki.

Японський автовиробник розпочав виробництво Nissan Leaf для європейського ринку. Офіційно на ринку Nissan Leaf 2018 з'явиться у лютому. Вартість стартуватиме від €32 тис. Nissan Leaf - найпопулярніший електрокар в Україні. Його придбали 1855 українців.

Зараз ви читаєте новину «Toyota заявила про випуск 10 моделей електрокарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути