пʼятниця, 07 червня 2013 12:20

Toyota показала нове покоління седана Corolla
24

Toyota Corolla
Фото: Фото: toyota.com
Toyota Corolla
Toyota Corolla
Toyota Corolla
Toyota Corolla

До 11-го покоління моделі Corolla в Toyota вирішили освіжити зовнішність машини.  Передня оптика машини повністю змінила форму і за рахунок гострих кутів робить "обличчя" Corolla агресивним, чого за нею не помічалося раніше.

Нова дизайнерська мова називається "Iconic Dynamism" і була вперше продемонстрована концептом Corolla Furia, представленим на автосалоні в Детройті. Власне, серійна версія концепту запозичила багато рис, але стала більш спокійною. Дещо змінилися і пропорції машини - колісна база зросла на 100 мм, а колеса "відсунулися" ближче до країв кузова. Збільшилися і габарити: загальна довжина машини - на 99 мм (до 4639 мм), ширина - на 16 мм (до 1776 мм). А ось висоту, навпаки, зменшили на 10 м (до 1455 мм).

Відповідно зовнішності помінявся й інтер'єр "Королли". Завдяки збільшенню колісної бази вдалося трохи розширити простір для пасажирів задніх сидінь - на 75 мм. На водійське місце компанія поставила нове сидіння зі злегка зміненою формою подушки, а крайнє положення настроюваного крісла зрушила на 15 мм.

Нове покоління моделі отримає чотири комплектації, а в базовій будуть доступні 8 подушок безпеки, що складаються в пропорції 60:40 задні сидіння, LED-фари і денні ходові вогні, пофарбовані в колір кузова дверні ручки і корпуси бічних дзеркал, а також електросклопідйомники, кондиціонер і технологія Bluetooth.

У новому поколінні "Королла" стала ще економічнішою, ніж раніше. Більше того, компанія вирішила виділити спеціальну комплектацію LE Eco, яка буде відрізнятися зниженим витратою палива (за рахунок спеціальних аеродинамічних елементів, скромних моторів і інших атрибутів економною машини). Новинка отримає два базових 1,8-літрових 4-циліндрових двигуна мозностью 132 і 140 к.с. Про інші мотори не повідомляється. Двигуни будуть агрегатуватися трансмісією CVTi-S з можливістю ручного перемикання передач. А в список систем безпеки увійшли система курсової стійкості VSC (Vehicle Stability Control), активна антипробуксовочна система TRAC (Traction Control), антиблокувальна гальмівна система ABS (Anti-lock Braking System), система перерозподілу гальмівних зусиль між передніми і задніми колесами EBD (Electronic Brake -force Distribution) і система допомоги при екстреному гальмуванні Brake Assist.

Варто відзначити, що перераховані вище дані стосуються поки тільки ринку США. Європейський підрозділ Toyota ще не оприлюднив інформацію щодо версії Corolla, призначеної для ринку Європи. Втім, дизайн мало чим відрізнятиметься від представленого на фото. Продажі 11 покоління Toyota Corolla у США стартують пізніше в поточному році.

Зараз ви читаєте новину «Toyota показала нове покоління седана Corolla». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути