вівторок, 12 січня 2016 14:31

ТОП-5 автомобілів, які дилерам було важко продати

Зазвичай автомобіль не купуватимуть з кількох причин: невдала назва, дивакуватий дизайн або завищена ціна.

Gazeta.ua пропонує 5 некрасивих та не дешевих автомобілів, яким було важко знайти покупця.

  SSR
SSR

Chevrolet SSR. Цей пікап-кабріолет випускали з 2003 по 2006 рік. Назва SSR розшифровується як Super Sport Roadster.

На автомобілі встановлювали двигуни об'ємом 5,3 та 6,0 літрів. Автомобілі коштували не дешево, тому це авто мало хто купував. Вже через рік після початку виробництва на складах компанії скупчився такий запас готових SSR, що їх вдалося б розпродати в кращому випадку за десять місяців. В 2006-му підприємство взагалі закрили.

  Blackwood
Blackwood

Linkoln Blackwood. Це ще один пікап, який позбувся практичності. Вантажну платформу перетворили на розкішну скриню з кришкою, яка рухається завдяки сервоприводу. Вона оздоблена зовні під чорне дерево, а всередині оббита нержавіючою сталлю. Привід залишили тільки задній. Тобто на цьому пікапі можна тільки покрасуватися – більше нічого він не годився. За такий пікап з двигуном 5,4 л просили $52,5 тис. Модель випускали лише один рік (2001-2002). Серед факторів, що обумовили відмову від Blackwood були висока ціна і малий, як для пікапа, вантажний відсік. Цих авто випустили трохи більше 3 тис экземплярів.

  Aston Martin Cygnet
Aston Martin Cygnet

Aston Martin Cygnet. Англійському виробнику суперкарів до 2012 року потрібно терміново знизити середні по модельному ряду показники викиду токсичних речовин, щоб уникнути штрафу. Тому Aston Martin вирішив випустити крихітний автомобіль з мінімальною токсичністю, щоб знизити середнє арифметичне число викидів модельного ряду. Продажі виявились у 80 разів гіршими, ніж очікував автовиробник. За три роки присутності на ринку (2011-2013) Cygnet, побудований на платформі Toyota iQ, продали менше ніж 150 екземплярів. При цьому компанія розраховувала продавати по чотири тисячі машин на рік і за три роки реалізувати близько 12 тисяч автомобілів.

Renault Vel Satis. Такий автомобіль мав сам Президент Франції Ніколя Саркозі, але це не вплинуло на популярність цієї моделі. З самого початку продажів в 2002 році в Європі продали 7 тисяч автомобілів, замість запланованих 20 тис.

  Tatra 613
Tatra 613

Tatra 613 — чехословацький легковий автомобіль вищого класу із заднім розташуванням двигуна. Прототип виготовила в 1969 році італійська дизайнерська компанія Carrozzeria Alfredo Vignale. Збірку Tatra проводили ручну. Масштаби випуску відносно невеликі — за весь час зібрали трохи більше 11 тисяч автомобілів, а річний випуск ніколи не перевищував 1000 штук. Це авто робили для чиновників та спецслужб, але бажаючі могли придбати їх після списання першими власниками.

Зараз ви читаєте новину «ТОП-5 автомобілів, які дилерам було важко продати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути