Ексклюзиви
середа, 19 червня 2024 13:47

ТОП помилки при покупці Зеленої картки: як не припуститися
Партнерство

Зелена картка, або автострахування для виїзду за кордон, є обов'язковим документом для українських водіїв, які планують подорожувати автомобілем територією країн-членів системи Моторного бюро. Процес оформлення Зеленої картки онлайн не завжди простий і прозорий, що може призвести до прикрих помилок.

Автор: Pixabay
  Зелена картка є обов'язковим документом для українських водіїв, які планують подорожувати автомобілем територією країн-членів системи Моторного бюро
Зелена картка є обов'язковим документом для українських водіїв, які планують подорожувати автомобілем територією країн-членів системи Моторного бюро

Розглянемо 4 поширені помилки, яких припускаються українці при купівлі Зеленої картки, а також дамо практичні поради, як їх уникнути.

Нехтування важливістю комплексного покриття

Багато водіїв, прагнучи заощадити, вибирають поліс із мінімальним покриттям. Однак такий підхід може призвести до серйозних фінансових втрат у разі ДТП за кордоном. Правильним вибором буде відразу оформити поліс із максимальним лімітом відповідальності, який дозволить покрити витрати на лікування, ремонт автомобіля та інші збитки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У перереєстрації авто та отриманні водійських прав готують зміни

Також варто розглянути додаткові опції, такі як страхування життя та здоров'я пасажирів, захист від невиїзду тощо.

Ігнорування деталей поліса та винятків

Перед покупкою Зеленої картки уважно вивчіть умови договору страхування, звертаючи увагу на:

• Список країн, на території яких діє поліс.

• Типи транспортних засобів, що покриваються страховкою.

• Винятки зі страхового покриття, наприклад, керування автомобілем у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння.

Недооцінка цінності обслуговування клієнтів

Переконайтеся, що ви вибираєте страхову компанію з гарною репутацією та якісним обслуговуванням клієнтів. Вам може знадобитися допомога у разі ДТП за кордоном, і важливо, щоб ви могли розраховувати на підтримку вашої страхової компанії. Надійним помічником при виборі страховика буде ресурс, якому довіряють мільйони українців – Minfin.com.ua. Тут ви зможете швидко вибрати найкращу пропозицію по Зеленій карті в Європу зі списку запропонованих на сайті.

Вибір франшизи, яка вам не підходить

Франшиза - це частина збитків, які ви будете зобов'язані сплатити самостійно у разі ДТП. Що вища франшиза, то дешевший поліс. Однак, якщо ви потрапите в аварію, вам доведеться заплатити всю суму франшизи зі своєї кишені.

При виборі франшизи:

  1. Враховуйте свій бюджет.

  2. Оцініть ймовірність того, що ви потрапите до ДТП.

  3. Вибирайте франшизу, яку можете без проблем оплатити.

Як не допустити помилок

До покупки Зеленої картки необхідно підходити відповідально, адже від неї залежить ваша безпека та фінансовий комфорт. Уважно читайте договір страхування і не бійтеся ставити питання своєму страховому агенту.

Дотримуючись простих порад, ви зможете уникнути поширених помилок при покупці Зеленої картки та вибрати поліс, який забезпечить вам надійний захист у будь-якій подорожі.

Верховна Рада у травні ухвалила закон про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Закон узгоджує норми страхування автомобілів із законодавством Європейського Союзу.

Поступово підвищаться розміри страхових сум (максимальних розмірів страхової виплати) до розмірів, встановлених у країнах ЄС.

Зараз ви читаєте новину «ТОП помилки при покупці Зеленої картки: як не припуститися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути